Topp tio böcker på vårens TBR-lista

Topp Tio Tisdag

Tisdag igen och jag är äntligen så pass frisk att jag kan släpa mig iväg till universitetet. Det var en hejdundrare till förkylning jag åkte på. Tisdag innebär inte bara föreläsningar, utan också Top Ten Tuesday där veckans ämne är Top Ten Books On My Spring 2014 TBR List. Det var väldigt frestande att bara ösa på med mina nya reainköp, men jag försökte göra det till en bra blandning av nytt och hyllvärmare. Ändå blev det mest nya böcker…

1. Jag ringer mina bröder av Jonas Hassen Khemiri: Jag älskar de krönikor av Khemiri som jag har läst, så jag hoppas att jag ska tycka väldigt mycket om boken.

2. Jag, En av David Levithan: Den här ligger väldigt högt upp i min läskö eftersom jag har varit sugen på den sedan den kom ut på svenska.

3. Ru av Kim Thúy: En författare som jag är väldigt nyfiken på, så jag hoppas att hon blir läst denna vår.

4. Vi kom över havet av Julia Otsuka: Det verkar som en viktig, gripande berättelse och jag ser väldigt mycket fram emot att läsa den.

5. Uglies av Scott Westerfield: När jag gick i gymnasiet brukade jag sitta längst ned i biblioteket, vid den engelskspråkiga avdelningen, och jämnt när jag vände mig om fanns den här boken där. Jag var så nyfiken, men jag lånade den aldrig. Sedan hittade jag den på Myrorna, men den har bara blivit stående…

6. I en människa av John Irving: En vän till mig rekommenderade den här boken som något hon trodde att jag skulle gilla. Det verkar verkligen som en bok för mig, så jag hoppas att den blir läst i vår.

7. Något av Pearl S. Buck: Hon är en av författarna jag har valt ut till utmaningen Klassiska kvinnor, så nu har jag passat på och lånat två av hennes böcker av min mormor. Någon av dem hoppas jag läsa under våren.

8. Wind in the Willows av Kenneth Graham: Jag köpte den här boken när jag gick i tvåan på gymnasiet efter att min Latinlärare rekommenderade den till mig, men jag har inte hunnit läsa den. För att sporra mig själv tog jag med mig den i årets boktolva.

9. Dune av Frank Herbert: Vid ett tillfälle har jag försökt läsa den sci-fi-klassiker, men lade den åt sidan. I år tror jag kan vara rätta tillfället att läsa den.

10. Atlantissyndromet av Eoin Colfer: Nästsista boken i en serie jag har följt sedan jag var tio år gammal. Jag hoppas få den läst nu i vår.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

10 svar på Topp tio böcker på vårens TBR-lista

  1. Carro skriver:

    Uglies har förföljt mig ungefär lika länge 😉

  2. Monika skriver:

    I en människa köpte jag ju på bokrean, det ska bli intressant att höra vad du tycker.

  3. Anna A skriver:

    Hade så svårt för the wind in the willows. Jag vet att många älskar den men faktiskt en av mycket få böcker som jag lagt ifrån mig halvläst. Kommer antagligen försöka igen någon gång men den känns inte lockande. Det sagt… ska bli spännande att se vad du tycker om du läser den 🙂

  4. Ru och Jag, En hade kunnat hamna även på min lista. Tur den inte är definitiv:)

  5. Lotten skriver:

    Spännande. Flera okända författare men såväl Ru som Jag ringer mina bröder tillhör förra årets favoriter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.