Topp tio böcker som folk säger åt mig att jag MÅSTE läsa

Topp Tio Tisdag

Det är tisdag igen, och jag är inne på mina andra kopp kaffe. För att ta sig igenom dagen krävs en hel del koffein. Men förhoppningsvis är jag nu vaken nog att ta itu med Top Ten Tuesday, där veckans ämne är Top Ten Books People Have Been Telling You That You MUST Read (whether because they think it’s a ”you” book or it’s just been generally recommended so often.)

Niceville av Kathryn Stockett: Otaliga rekommendationer, boken står i bokhyllan. Det är egentligen bara att sätta igång.

Lolita av Vladimir Nabokov: Vänner rekommenderar denna. Bloggare rekommenderar denna. Jag vill läsa den. Varför blir det inte av?

Mot pingvinernas land: En seglats till Antarktis av Milo Dahlmann: Jag gav bort den här i födelsedagspresent till min morfar. Tjejen i kassan på Akademi tyckte det var tråkigt att jag inte skulle läsa den själv. Mina morföräldrar tycker att jag ska läsa den. Så jag kommer nog att läsa den här.

Och bergen svarade av Khaled Hosseini: Ytterligare en bok jag har gett bort i födelsedagspresent. Min mormor älskade den och tycker att jag ska läsa den.

Middlesex av Jeffrey Eugenides: Den finns ofta med på listor över rekommenderade HBTQ-böcker och mina vänner som har läst den har älskat den, så jag är bra sugen.

Doktor Glas av Hjalmar Söderberg: En kompis som inte läser så mycket har den här som sin favoritbok, och han har rekommenderat den i flera år till mig nu.

Stolthet och fördom av Jane Austen: Som bekant har jag väldigt svårt för Jane Austen, men många vänner är förtjusta i henne och då rekommenderar de att jag ska ge henne en chans till.

Scarlet av Marissa Meyer: Jag gillade ju Cinder, och folk rekommenderar uppföljarna till mig i stup i kvarten. Jag måste se till att få tag på resten av delarna.

Något av Sarah Dessen: Jag har läst en bok av Sarah Dessen och tyckte nog den var bra. Jag minns inte riktigt, men jag minns att jag sträckläste boken i fråga. Men hon är en författare som ständigt återkommer när folk ska rekommendera böcker åt mig.

Watership Down av Richard Adams: En bok jag hemskt gärna vill läsa och som backas upp av många rekommendationer. Det måste bli av.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

18 svar på Topp tio böcker som folk säger åt mig att jag MÅSTE läsa

  1. Anna A skriver:

    Känner igen flera här som jag också borde läsa 🙂

  2. Disa skriver:

    Vad gäller Stolthet och fördom är det helt klart Austens bästa bok. Till skillnad från hennes andra böcker får man en känsla av varför huvudkaraktärerna faller för varandra istället för en känsla av att: Jaha, det var nog mest praktiskt så. Sen finns det ju något av en charm med hennes vad jag skulle kalla väldigt oromantiska kärleksromaner.

    • C.R.M. Nilsson skriver:

      Jag har bara läst Northanger Abbey av henne, men har försökt läsa både Emma och Sense and Sensibility. Betoning på försökt. Jag har läst ungefär tio sidor i dem innan jag lade dem åt sidan. Vi kommer med andra ord inte särskilt väl överens, jag och Austen.

  3. Bokdamen skriver:

    Flera som jag är nyfiken på och Niceville och Doktor Glas tyckte jag väldigt mycket om. : )

  4. Monika skriver:

    Niceville ja, den är bra. Och Watership down är fantastisk 🙂

  5. Niceville och Watership down är riktigt bra! 🙂

  6. Lottens Bokblogg skriver:

    Läs Och bergen svarade!
    Sarah Dessen har jag läst Mycket mer än så och den var bra, men jag har tänkt läsa flera faktiskt.

  7. Watership Down, Niceville och Stolthet och fördom gillar jag. Men så är jag en Austen-tjej också 🙂

  8. Johanna skriver:

    Och bergen svarade finns på min läslista också 🙂

  9. Bara brittiskt skriver:

    Jag som anglofil borde verkligen läsa mer Austen och dessutom är hon viktig som kvinnlig författare i männens tid men det är något så sömnigt över så mycket. Jag får ut mer av brittiska relationer genom Brontësystrarna, du Maurier och en hel massa andra. Watership Down däremot – den ska du bara läsa. 🙂

    • C.R.M. Nilsson skriver:

      Det är lite därför jag ändå vill läsa henne, men samtidigt så har jag så svårt för henne. Brontësystrarna är mer i min smak och du Maurier ska jag läsa snart. Watership Down ligger förhoppningsvis också snart i framtiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.