Topp tio böcker som handlar om att resa

Topp Tio Tisdag

I veckans Topp Tio Tisdag hos The Broke and Bookish ska vi lista tio böcker som handlar om att resa på något sätt.

Utan inbördes ordning:

1. Changing Planes av Ursula K. Le Guin är en helt fantastisk samling av reseskildringar av underliga, men magiska världar.

2. Harry Potter and the Deathly Hallows av J. K. Rowling innehåller en hel del resande när Harry Potter och hans vänner försöker jaga rätt på det som krävs för att besegra Voldemort.

3. Härskarringen av J. R. R. Tolkien är ju en enda stor lång resa. Jag var inte så förtjust när jag sist läste böckerna, men jag minns första gången jag läste dem och magin.

4. Bilbo av J. R. R. Tolkien innehåller ju också resande. Tror Tolkien gillade resor. I och med filmerna tror jag att jag ska läsa om den och tror jag kommer gilla den bättre än trilogin.

5. Förr eller senare exploderar jag av John Green innehåller en resa när Hazel ska få träffa sin favoritförfattare. Det blir väl inte riktigt som någon har tänkt sig, men ändå en riktigt bra resa.

6. Captive Prince, volume 2 av S.U. Pacat är också en fantasyroman med resandet i centrum. Huvudpersonerna Damen och Laurent reser mot gränsen och striden. Kommer recensera dessa böcker senare i veckan.

7. The God Eaters av Jesse Hajicek har väl en del resande när Ash och Kierran är på rymmen. Detta är en av mina absoluta favoritböcker.

8. Kafka på stranden av Haruki Murakami handlar ju om femtonåriga Kafka Tanemura som rymmer hemifrån och hamnar i ett privat bibliotek i en kuststad. Återigen en av mina favoritböcker.

9. Shannaras önskesång av Terry Brooks är ytterligare en fantasybok, som är en genre där resor definitivt florerar. Syskonen Brin och Jair är födda med alvmagi som de kallar för önskesången. Detta hotar deras stillsamma liv. Jag vet inte hur många gånger jag läste den här när jag var yngre, men jag älskade den varje gång.

10. Häxan och lejonet av C. S. Lewis är väl egentligen den ultimata resan: du stiger in i en garderob och hamnar i en helt fantastisk ny värld. Jag kan väl inte ha varit den enda unge som ville bo i Narnia?

 

Nu ska jag iväg och opponera. Önska mig lycka till!

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

6 svar på Topp tio böcker som handlar om att resa

 1. Monika skriver:

  Många jag har läst här, hälften i alla fall och en ligger någonstans i läskön 🙂

 2. Lottens Bokblogg skriver:

  Som sagt var, Tolkiens är ju en resa!
  Funderade på Harry Potter och på Narnia också faktiskt 🙂

 3. Bokdamen skriver:

  Har kikat på böckerna av Green och Murakami, kanske skulle ta och läsa dem 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.