Topp tio karaktärer som stal mitt hjärta

Topp Tio Tisdag

Efter en lugn och skön påskhelg är det dags att återvända till vardagen. Dagen ska ägnas åt examinationsuppgifter och kommunikationsövningar, men förhoppningsvis ska lite bok hinnas läsas också. Det är också tisdag, vilket i vanliga ordning innebär Top Ten Tuesday. Veckans tema är Top Ten Characters Who X, och jag valde då de som stal mitt hjärta.

Utan inbördes ordning:

Oshima: Bibliotekarien i Haruki Murakamis Kafka på stranden har dröjt sig kvar hos mig över åren och han är fortfarande en av mina favoritkaraktärer.

Finnick Odair: Finnick är nog min absoluta favorit i Hungerspelsvärlden. Vid första ytan verkar han vara en ytlig playboy, men skenet kan verkligen bedra.

Cinna: Det är något särskilt med stylisten för distrikt 12. Kanske därför att han alltid finns där som stöd för Katniss, kanske därför att han är mästare på att undergräva regimen.

Johanna Mason: Redan från att hon nämndes i Hungerspelen kändes Johanna som en väldigt intressant karaktär. Intrycket fortsatte bara att växa ju mer jag läste.

Madame Lefoux: I samma stund som hon introducerades i Changeless av Gail Carriger, har jag velat lära känna henne bättre. En uppfinnare/hattmakare som gör skandal genom att klä sig i herrkläder? Vad finns det inte att älska?

Lord Akeldama: Även om det stereotypa i hans beteende stundtals stryker mig mothårs, så har jag älskat honom sedan Soulless. Tycker att han ska få vara med mer i nästföljande böcker än vad han har varit hittills och håller tummarna för att så ska ske.

Biffy: Den mest kompetenta av lord Akeldamas dandys och en karaktär som i och med den senaste boken jag läste i serien, Blameless, verkligen nästlade sig in i hjärtat hos mig. Jag ser fram emot att lära känna honom ytterligare.

Sam: En väldigt rar pojke med ett tragiskt förflutet som spenderar vintrarna som en varg. När jag läste Maggie Stiefvaters The Wolves of Mercy Fall föll jag pladask för honom.

Fantine: Hennes öde är ett av de mest olycksaliga i Les Misérables och är en av de karaktärer som griper mest tag i mig. Låten I Dreamed a Dream ur musikalen är en av de mest hjärtskärande låtar som finns och varje gång den spelas måste jag luta mig tillbaka och tänka på henne.

Lestat: Fåfäng, entusiastisk och djärv – det är inte undra på att Lestat har fått smeknamnet ’the brat prince’. En karaktär som får mig att le när jag tänker på honom, även om jag stundtals himlar med ögonen. Jag ser fram emot att läsa vidare för att få ta del av hans äventyr. (Vampyrkrönikan av Anne Rice).

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

8 svar på Topp tio karaktärer som stal mitt hjärta

  1. Lottens Bokblogg skriver:

    Finnick hamnade på min lista också 😉

  2. Monika skriver:

    Jag klarade inte att göra en lista den här veckan, visste inte alls vilken ände jag skulle börja i 🙂

  3. Lena skriver:

    Cinna är en karaktär som även jag fastnat för!

  4. Anna A skriver:

    Ah Biffy! Är nog min absoluta favorit i böckerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.