Topp tio tisdag: Nyårslöften

Topp Tio Tisdag

Då var det dags för årets första topp tio tisdag, där veckans ämne är: Top Ten Goals/Resolutions For 2014 (bookish, not bookish or a blend). Jag gillar inte ordet löften, men vi kan kalla det mål som jag hoppas uppnå, men som det inte är hela världen om jag inte gör.

1. Läsa hundra böcker under 2014. Jag hoppas kunna göra det och att större delen av dessa böcker ska komma ur min egen bokhylla.

2. Ha läst alla mina julklappsböcker innan julafton 2014. Eftersom jag redan har hunnit med att läsa fyra av sex så tror jag nog att det ska hinnas med. Eftersom jag har läst Harry Potter x antal gånger så räknar jag inte riktigt med dem här, även om jag hoppas hinna läsa om serien i år.

3. Läsa de böcker och författare jag har valt ut till boktolvan. Det blir hyfsad blandning – från kriminalromaner till erotik, från science fiction till klassiker. Är riktigt pepp på de flesta av dessa.

4. Klara av 20 punkter på Kaosutmaningen. Årets upplaga är lite klurigare än förra årets, men jag tror nog att det ska gå att ro i hamn.

5. Läsa Lavinia av Ursula Le Guin. Jag påbörjade den här boken i december och den är verkligen en bok helt i min smak, men jag kunde helt enkelt inte få ro i kroppen att läsa den. Ett nytt försök ska göras under 2014.

6. Skriva mer än jag gjorde under 2013. Jag drog ned på tv-tittandet som jag misstänkt var den största boven bakom att jag inte hade mycket skrivtid, men det tycks inte ha hjälpt. Jag måste bli bättre på att skapa eller uppfinna stunder då jag kan skriva ostört.

7. Skriva ett synopsis till den tredje och avslutande delen i min trilogi. Lättare sagt än gjort. Jag har en klar bild av inledningen och av slutet, men en massa frågetecken rörande hur jag ska ta mig till slutet.

8. Få iväg den första boken i trilogin till mina testläsare. Jag har gjort de omskrivningar jag ville göra. Nu ska bara helheten ses över, plot hole åtgärdas och stavning samt grammatik kollas, innan mina testläsare kan få kasta sig över det.

9. Dra i bromsen om jag upplever att vårterminen blir för mycket. Jag är mer oroad än jag vill erkänna över att läsa 150 procent nu i vår, men jag tror ändå att det ska gå bra. Det är inte första gången jag läser mer än 100 procent.

10. Börja konditionsträna. Det går alldeles utmärkt att trampa på och läsa medan du använder en konditionscykel.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning, okategoriserad och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

8 svar på Topp tio tisdag: Nyårslöften

 1. Carro skriver:

  Låter som en bra blandning av mål som är ambitiösa men inte omöjliga 🙂
  Och det där med att lyssna på böcker samtidigt som man konditionstränar.. Jag vet att det går i teorin men jag kan inte få det att fungera i praktiken 😉

 2. Gia - Bokfrossa skriver:

  Jag kämpar fortfarande på med det där med ljudböcker, jag vill komma dit andra verkar vara, dvs lyssnar så fort de gör något där de inte behöver lyssna på annat.

 3. Lottens Bokblogg skriver:

  Det där med julklappsböcker vore inte helt fel som mål. Kollade häromdagen och jag hade faktiskt läst alla jag fick julen 2012.

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Jag har en del julklappsböcker liggande från 2008 (ops), vilket känns lite skämmigt. När någon har lagt ned en hel del tanke bakom att köpa saker åt mig, så känner jag att jag kanske skulle prioritera dem 🙂

 4. Monika skriver:

  Vi har ett löpband (gåband?) hemma, som av olika anledningar inte har använts senaste tiden, kanske borde jag dra fram det. För det funkar alldeles utmärkt att

  läsa medan man går 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.