Topp tio världar jag inte vill bo i

Topp Tio Tisdag

Det är tisdag och egentligen skulle jag vara på väg till ett seminarium, men det är så dåligt väglag att jag inte vill åka ifall jag skulle fastna på universitetet. Så dagen blir inte riktigt som jag hade tänkt mig annat än att den inled med Top Ten Tuseday och veckans ämne är: Top Ten Worlds I’d Never Want To Live. Någon annan än jag som tyckte att det var oerhört svårt?

1. Hungerspelsvärlden. Nej, aldrig i livet. Med min tur skulle jag säkert få mitt namn uppläst på Slåtterdagen och jag kan ju säga att mina chanser att överleva ett hungerspel är ungefär lika med noll…

2. Världen i Delirium-trilogin. En värld utan kärlek, där kärlek klassas som en sjukdom, låter inte som en värld jag skulle vilja leva i.

3. Divergent-världen. Alla människor har mer än en sida till sin personlighet och att sorteras in i ett enda smalt fack känns inte särskilt lockande.

4. Ön Thisby. Det finns en sorts karg, farlig skönhet över den ö som Maggie Stiefvater beskriver i Dödsritten, men samtidigt så föredrar jag att leva på platser där köttätande hästar inte kommer upp ur havet.

5. Narnia under den Vita Häxans tid. Det verkar ha varit en väldigt obehaglig tidsperiod i Narnias historia.

6. Uglies-världen. Nu har jag inte läst böckerna, även om det ska åtgärdas i år, men jag har en känsla av att en värld där slutmålet tycks vara att bli ”pretty” och flytta in i en isolerad stad inte är så lyckat. Och att det finns säkert någon obehaglig underliggande orsak.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

8 svar på Topp tio världar jag inte vill bo i

  1. Gia - Bokfrossa skriver:

    Usch ja, nej tack till hungerspelsvärlden.

  2. Lottens Bokblogg skriver:

    När jag läser din så inser jag att jag kanske kunde ha skramlat ihop några i alla fall. Varken Hungerspelen eller Narnia lockar…

  3. Monika skriver:

    Ja, jag har ju både läst och sett Hungerspelen nu och jag kan inte annat än hålla med.

  4. Anna A skriver:

    Nej, Hungerspelsvärlden hamnade på min lista också

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.