Tower Heist

tower heist

Bildkälla: Discshop

Regissör: Brett Ratner
Manus: Ted Griffin, Jeff Nathanson
Skådespelare: Ben Stiller, Eddie Murphy, Casey Affleck, Matthew Broderick, Gabourey Sidibe
Produktionsår: 2011
Längd: 104 minuter

Exempel på var den kan köpas i olika format
Bluray | CDON, Discshop
DVD | CDON

Josh Kovaks är ansvarig chef för ett lyxigt lägenhetshotell i Central Park. Hans stora stolthet här i livet är att få allting att flyta på så smidigt som möjligt för de boende. Men rutinen slås i spillror när deras rike arbetsgivare arresteras för ekonomiskt bedrägeri. Han har inte bara svindlat pengar från sina klienter, utan också från de anställda. Många av dem har satsat allt de har, inklusive pensionsbesparingar, då det lovats att få igen pengarna dubbelt upp. När Josh Kovaks konfronterar honom, får han och ett antal andra medarbetare sparken. De bestämmer sig för att hämnas ordentligt på mr Shaw. De ska göra en kupp och ta tillbaka de pengar som han stulit från dem och gömt i sin takvåning.

Varken Ben Stiller eller Eddie Murphy kan kvala sig in bland en lista av mina favoritskådespelare. Snarare är deras namn tillräckligt för att jag ska sluta mig till att det inte är en film för mig. Min humor och den typ av humor de brukar porträttera är inte kompatibel, minst sagt. Därför blir jag så totalt överraskad över hur mycket jag tycker om Tower Heist.

Kanske beror det på att karaktärerna i Tower Heist genast griper tag i mig. Mr Shaw är den typiske sociopaten: ytlig, charmig och helt utan skrupler. Att en av de stackars anställda, som har förlorat hela sin pensionsbesparing, försöker begå självmord rör honom inte i ryggen. Och där, där känner jag att jag skulle göra vad som helst för att trycka till denna vedervärdige man, rysligt bra porträtterad av Alan Alda. Jag är definitivt helt team Josh Kovaks.

Att Ben Stiller, som spelar Kovaks, får mig att skratta överraskar mig. Än mer att jag tycker om och skrattar åt Eddie Murphys karaktär, ficktjuven Slide. Dessa två gör riktigt fina prestationer i Tower Heist. Men roligast är nog ändå den Gabourey Sidibes Odessa, en jamaicansk städerska vars pappa var expert på kassaskåp och därför blir oumbärlig för de inte alltför skickliga inbrottstjuvarna. Men när det är dags för stöten, då blir det åka av. Action blandas med humor. Jag är glad över att ha gett Tower Heist en chans.

Tower Heist är en riktigt underhållande komedi som även bjuder på en del action. Tonen genom hela filmen är väldigt fin och jag hejar galet på karaktärerna. Och hur allt slutar för mr Shaw, måste jag säga, är högst tillfredsställande.

betyg4

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Tower Heist

  1. Monika skriver:

    Jag var inte helt säker på om jag hade sett denna så jag fick kolla på Filmtipset. Tydligen var det ett tag sedan jag såg den och tydligen gillade jag den inte alls 🙂

  2. Pingback: Månadsrapport: September 2015 - C.R.M. Nilsson

  3. Lena skriver:

    Den här är riktigt rolig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.