Urtidsbilder av Simon Stålenhag och Anna Davour

Författare: Anna Davour
Illustratör: Simon Stålenhag
Förlag: Fria Ligan förlag (2019)
Antal sidor: 92 sidor
Recensionsexemplar: Ja, från förlaget. Tack!

Brevbäraren och jag har lite olika syn på vilka böcker som faktiskt går in i min postbox eller inte. När Urtidsbilder landade i den som en överraskning, fick jag stå och lirka en bra stund för att få ut den utan att skada denna pärla.

Simon Stålenhag har en alldeles unik stil när han illustrerar. Men i Urtidsbilder vänder han sig bort från den science fiction som är det kännetecken jag har lärt känna honom under. Istället vänder han blicken mot diverse urtidsdjur och bilderna har ingått i en utställning på Naturhistoriska museet. Med klara färger fångar Stålenhag ögonblick i dessa djurs liv och det känns som om de berättar en levande historia kring dem. Det är vackra illustrationer och detta är en verkligt fin bok att ha i bokhyllan.

Vetenskapsjournalisten Anna Davour skriver med lätt och intresseväckande hand de faktatexter som åtföljer bilderna i Urtidsbilder. Hon rör sig mellan fakta kring djuren – och det är allt från ammoniter till dinosaurier – till hur de upptäcktes och personerna som upptäckte dem. Det hela blir en spännande vidd som jag tror kan tilltala både gammal som ung.

Du behöver inte vara dinosauriefanatiker för att njuta av den vackra och fascinerande Urtidsbilder: ditt intresse kommer författarna skickligt väcka i vilket fall som helst. En fantastiskt fin bok att ge bort som present.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Urtidsbilder av Simon Stålenhag och Anna Davour

  1. Pingback: Bilder av urtiden och vår tid på jorden – Eli läser och skriver

  2. Pingback: Månadsrapport: Mars 2019 - C.R.M. NilssonC.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.