Veckans skörd #29 Förlåt mig, fader, för jag har syndat…

Både jag och min syster har varit lite sura över det här med Les Misérables-boken. Så vi surfade runt och försökte hitta dels en bok som har lite trevligare översättning, dels faktisk är fullständig. Det slutade med att vi beställde hem ett varsitt ex:

les misérables3

Jag tycker så mycket om det här omslaget. Det är tråkigt att filmen inte hade det. Den här utgåvan är i översättning av Norman Denny, vilket innebär att den inte är helt fullständig, men det material som han har klippt bort finns i ett appendix så det går i alla fall att läsa det.

Adlibris hade samtidigt lagerrensning och två andra böcker råkade slinka med:

stygg cassandra

Ormar och piercings har jag varit sugen på sedan bokrean, så det är inte så mycket ett impulsköp. Däremot hade jag aldrig hört talas om Flickan med glasfötter, utan den råkade bara slinka med i korgen.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

4 svar på Veckans skörd #29 Förlåt mig, fader, för jag har syndat…

  1. Flickan med glasfötter läste jag för något år sedan, det var en annorlunda bok 🙂

  2. Anna A skriver:

    Samma utgåva av Les Mis som jag har i bokhyllan. Tycker också att det omslaget är bättre än filmaffischen. Tycker det är oerhört märkligt att det inte finns någon svensk utgåva för tillfället (inte för att engelska är svårt, men du förstår kanske vad jag menar ändå).

    • C.R.M. Nilsson skriver:

      Jag tycker ofta att det är rätt dåligt utbud gällande klassiker på svenska. Förra året höll jag på att leta mig halvt fördärvad efter Kameliadamen, men den fanns bara på lättläst svenska. Utbudet av klassiker på svenska är definitivt begränsat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.