10 böcker jag vill läsa vid poolkanten

Nu är inte jag den som hänger särskilt ofta på stranden eller ligger vid poolen, men som That Artsy Reader Girl skriver om veckans ämne: Books to Read By the Pool/At the Beach (This can also serve as your summer TBR), så tänkte jag göra en liten lös planering för min sommarläsning.

Anna Karenina av Leo Tolstoy blir väl semesterns stora projekt (efter den där lilla saken med att ta körkort). En hyllvärmare jag verkligen ser fram emot att läsa.

Krigskatt av Robert Westall är en pocket jag plockade åt mig någon gång på Myrorna, men som jag sedan aldrig har läst. Jag har valt författaren till min boktolva i hopp om att få den läst.

I en klass för sig av Fanny Ambjörnsson köpte jag medan jag letade möbler till min lägenhet. Jag har ju ändå bott här i ett och ett halvt år nu, så det är nog läge att läsa denna. Ambjörnsson brukar ju vara vass.

Akillessyndromet av Petruska Clarkson är en hyllvärmare som har stått i mina hyllor och samlat damm väldigt länge. Nu är det dags för ett nytt försök att läsa den.

The Complete Illustrated Works of Edgar Allen Poe har jag egentligen hållit på med hela året, men nu känner jag att det är läge att läsa ut den. Jag har läst alla noveller, så det är bara hans enda roman och hans dikter som återstår.

Och så levde de lyckliga av Lucy Dillon råkade jag hitta på Myrorna. Jag vill satsa lite på feelgood i sommar och då känns det som om feelgood med hundar är ett säkert kort.

Hundra omistliga ting av Lucy Dillon, dito som ovan.

När livet börjar om av Lucy Dillon, dito som ovan.

Love, Simon av Becky Albertalli vill jag läsa innan jag och syrran går och ser filmen på bio. Det låter på pappret som om det skulle vara en bok för mig.

I vilt tillstånd av Roxane Gay är ett bokreafynd från i år. Hon har ju golvat mig med sin non-fiction. Nu känns det som om det är dags att ta itu med hennes skönlitteratur.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

4 svar på 10 böcker jag vill läsa vid poolkanten

 1. Monika skriver:

  Jag har ett helt gäng av Lucy Dillons böcker olästa i hyllan, borde nog läsa dem för jag behöver feelgood. Men det är ju så mycket annat som ska läsas också.

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Jag brukar läsa feelgood under mina semestrar och även om jag inte ska åka iväg något, är det lika bra att satsa på det 🙂 Då passar det bra att jag hittade ett helt drös med begagnade Lucy Dillon-böcker.

 2. A ROOM OF MY OWN skriver:

  Anna Karenina håller jag också på med. Roxane Gay verkar spännande. har en Dillon i hyllan sedan flera år. fortfarande oläst

 3. C.R.M. Nilsson skriver:

  Anna Karenina ska jag nog läsa efter att jag har tagit körkort, då jag får semester på riktigt 🙂 Dillon är riktigt mysig, så den tycker jag att du ska läsa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.