100 hundar som förändrade världen av Sam Stall

Omslagsbild 100 hundar som förändrade världen

Författare: Sam Stall
Originaltitel: 100 Dogs Who Changed Civilization: History’s Most Influential Canines
Översättare: Ralf Askman
Förlag: Ica bokförlag (2009)
Antal sidor: 176 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

I 100 hundar som förändrade världen skildrar Sam Stall historisk korrekta berättelser om hundar som spelat en myriad olika roller genom den mänskliga historien, antingen genom sina egna prestationer eller genom sitt inflytande över någon berömd personlighet. Möt Biche, Frederick den Stores italienska vinthund, som startad ett krig mellan Frankrike och Preussen. Eller Robot, hunden som upptäckte de berömda grottmålningar i Lascaux, Frankrike. Eller Laika, den första jordlingen som skickades upp i en bana kring jorden.

100 hundar som förändrade världen är en söt liten presentbok som innehåller ett antal fina berättelser. Det är inte bara berättelser om hundar som räddar människor, utan också om hur de inspirerar dem. Deras trogenhet och lojalitet. Boken är indelad i olika avsnitt, såsom hjältehundar, hundar i konsten och så vidare.

Berättelserna fascinerar och berör. 100 hundar som förändrade världen lyfter inte bara fram solskenshistorier, utan historier där hundar har farit illa vilket har lett till skärpta djurskyddslagar. Stackars lilla Laika, den första levande varelse som sköts upp i rymden, är ett öde som alltid har berört mig illa.

Jag tror dock att 100 hundar som förändrade världen kommer att tilltala hundälskare mer än andra, men om du letar efter en liten present till en hundägare så är nog denna volym perfekt för det ändamålet.

Betyg 4: Gillade den verkligen.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.