30 Days of Hunger Games: Det värsta dödsfallet

SPOILERS! SPOILERS! SPOILERS!

30 days of hunger games

Day 17: The worst death:

Som jag tidigare har nämnt under den här utmaningen, så blev jag spoilad för att Finnick skulle dö i tredje boken. Det fick mig att inte vilja läsa vidare och jag måste erkänna att jag skummade hans dödsscen därför att jag inte klarade av det.

Men två av de värsta dödsfallen i böckerna skedde för mig i den första boken. Det var scener som fick mig att må dåligt därför att de var så hemska. Och det rörde två karaktärer jag verkligen inte gillade.

Det första var hur Glimmer dog. Dels har jag själv fruktansvärd getingfobi, dels var det en väldigt hemsk scen. Jag blundar igenom den scenen när jag ser filmen.

Det andra är det utdragna sätt som Cato dör på. Särskilt i boken. Jag tyckte ändringen de hade gjort i filmen var till det bättre. Det blev mindre utdraget och brutalt.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv, läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

3 svar på 30 Days of Hunger Games: Det värsta dödsfallet

  1. Nike skriver:

    Apropå Catos död kan jag tycka att det är lite synd att de ”snyggade till” den i filmen. Är inte poängen lite att Katniss ska ha gjort åtminstone NÅGOT hemskt i de ursprungliga spelen, något hon kan ha ångest över? Nu har hon ju mest bara gömt sig i träd och dödat folk lite mer indirekt/i stundens hetta, och aldrig fått tid över till att… tja, förfäras över utgången av ett av sina val. Det tyckte i alla fall jag var poängen med Catos onödigt brutala död 🙂

    • C.R.M. Nilsson skriver:

      Du har definitivt en poäng. Men jag vet inte om det upplevdes av de som ej har läst böckerna som om döden blev tillsnyggad. Min syster har inte läst böckerna och hon tycker att den scenen är fruktansvärt hemsk. Hon trodde mig nog inte riktigt när jag sa att det var värre i boken…

  2. Pingback: 30 Days of the Hunger Games » C.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.