30 Days of Hunger Games: En scen som fick mig att gråta

Detta inlägg innehåller spoilers för den första boken.

30 days of hunger games

Day 7: A scene that made you cry:

Även om Hungerspelstrilogin har fängslat mig och fått mig att tänka efter, så skriver inte Suzanne Collins på ett sätt som berör mig. Jag tycker aldrig riktigt vi kommer karaktärerna särskilt nära, vilket gör att jag heller inte fäller en enda tår under läsningen av böckerna.

Många har listat scenen där Rue dör som en som får dem att gråta. Jag uppfattade det som snudd på emotionellt manipulativt och att Collins förlitade sig på Rues ålder för att spela på folks hjärtsträngar. När jag läste boken, lärde jag aldrig känna henne tillräckligt väl för att jag skulle bra mig om henne.

I filmen däremot fick jag tårar i ögonen när hon dog. Jennifer Lawrence was very moving.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv, läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

1 svar på 30 Days of Hunger Games: En scen som fick mig att gråta

  1. Pingback: 30 Days of the Hunger Games » C.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.