Adventsläsning – en enkät

Bild lånad från Johannas deckarhörna.

Bild lånad från Johannas deckarhörna.

Johannas deckarhörna har knåpat ihop en enkät om böcker och juletid, som jag givetvis tänkte fylla i så här på fjärde advent. Jag var också tvungen att låna den supersöta bilden som hon hade med i inlägget.

Vilka böcker/ vilken bok är den bästa du har läst i höst?

Jag vet inte om det har varit för att jag har mått så dåligt under hösten, men det har inte känts som om jag har läst så många fullpoängare. Den enda jag kommer på så här på rak arm är Americanah av Chimamanda Ngozi Adichie, men den är å andra sidan fenomenal.

Vilken är din favorit-julsång?

Jag älskar verkligen julmusik. Ett par av mina absoluta favoriter är The Little Drummer Boy, Gloria In Excelsis DeoBjällerklang och Nu tändas tusen juleljus.

En låt som Glee har fått mig att associera med jul, trots att den egentligen är från The Sound of Music, är My Favorite Things:

Vilka böcker planerar du att läsa i december? Har du någon särskild läsning som får dig i julstämning?

Jag har ju planerat en del julig läsning: How the Grinch Stole Christmas! av Dr Seuss, som vi skulle läsa i bokcirkeln Boktokarna; My True Love Gave to Me, en novellantologi med holidayfluff; samt Rent-a-Claus av Johan Ring, eftersom jag nog behöver något med lite sting efter allt fluff. Det mesta av dessa har jag redan hunnit läsa.

Jag tror inte jag kommer hinna att läsa om Dash och Lilys utmaningsbok av David Levithan och Rachel Cohn, som annars är en av de bästa julböcker jag läst. Den gav mig julkänsla redan i september förra året.

Önskar du dig någon särskild bok i julklapp av tomten, närstående eller dig själv?

Jag önskar mig ganska mycket böcker i julklapp och tio av dem kommer att dyka upp på tisdag under Top Ten Tuesday. Men en bok som jag definitivt önskar mig är Aldrig ensamma, andra delen av Anna Jakobsson Lunds trilogi Systemet.

Hårda eller mjuka paket? Vilket föredrar du?

Hårda paket. På grund av alla sjukdomar så har jag tappat jättemycket i vikt och vet knappt vad jag har för storlek själv, vilket gör det svårt för folk att köpa mjuka klappar till mig.

Om du skulle tipsa om en bok att ge bort i julklapp, vilken skulle det vara?

Jag heter inte Miriam av Majgull Axelsson.

Glögg eller julmust, om du måste välja?

Svårt. Inget av det är direkt favoriter, men jag får nog välja julmust.

Har du någon bok som du sparat för att läsa under eventuell julledighet?

Eftersom det blev lite bråttom med operationen, så föll alla sådana planer bort. Jag hoppas orka och hinna med The Graveyard Book av Neil Gaiman och en eller två julklappsböcker.

Knäck eller Aladdinask?

Choklad alla gånger. Jag har lite svårt för knäck.

Hur gör vi med julpyntet. Får tomtar och gran respass redan efter Annandagen eller plundrar vi på Tjugondagknut?

Jag plockar undan det när jag känner för det. Det blir väl närmre tjugondag knut. När jag väl har gjort mig besväret att pynta och göra det mysigt vill jag ju inte plocka bort det med en gång.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

6 svar på Adventsläsning – en enkät

  1. Monika skriver:

    Jag tycker också att julpyntet kan få sitta uppe ett tag, när man ändå har satt upp det. Och så blir det ju lite ljusare och mysigare 🙂

  2. Lottens bokblogg skriver:

    Just ja, Dash och Lilys utmaningsbok låter ju lockande, det minns jag från tidigare!

  3. Johanna skriver:

    Roligt att läsa dina svar! Hoppas du får en fin jul och att 2016 blir ett bättre år när det gäller hälsan. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.