Agents of S.H.I.E.L.D., säsong 1

Kan innehålla spoilers för tidigare installationer i Marveluniversumet.

Agents of S.H.I.E.L.D., säsong 1

Skapare: Maurissa Tancharoen, Jed Whedon, Joss Whedon
Skådespelare: Clark Gregg, Ming-Na Wen, Chloe Bennett, Elizabeth Henstridge, Iain De Caestecker, Brett Dalton
Produktionsår: 2013
Säsong: 1
Antal avsnitt: 22
Längd: 900 minuter

Ryktena kring agent Phil Coulsons död kan ha varit överdrivna. Nu är han i färd med att bygga upp ett eget team som ska hantera specialiserade uppdrag. Teamet består av specialisten Grant Ward, Melinda May med sitt mystiska förflutna, biologen Jemma Philips och fysikern Leo Fitz. Snart får de även sällskap av den mystiska hackaren Skye, som inte känner till något om sitt förflutna. Gruppen är onekligen en omaka trupp, men de kommer behöva lära sig att samarbeta. Särskilt som självaste organisationen S.H.I.E.L.D. hotas.

När Agents of S.H.I.E.L.D. började gå på tv, bänkade jag mig snart framför det varje gång det sändes. Det blev ett av de få program som jag följde, men det gjorde jag med stor förtjusning. Sedan började jag jobba som jag gör: med oregelbundna tider. Innan streamingens genombrott blev det då svårt att följa en serie regelbundet. Därför tappade jag bort denna pärla.

För en pärla är vad Agents of S.H.I.E.L.D. är. Jag hade glömt bort hur mycket jag tycker om den här serien. Humorn, spänningen, specialeffekterna. Allting är riktigt snyggt gjort. Men det är framförallt karaktärerna och deras relationer som jag tar till mitt hjärta. Det är ovanligt med en ensemble där alla karaktärer framstår som så fascinerande och där alla verkligen har kemi med alla. Det här är en av de bästa gruppskildringar jag har sett på tv. Så dynamisk, så levande.

Dessvärre har säsongen en tendens att sega ihop mellan varven. Det står och stampar på stället i några avsnitt, innan det tar fart och sedan… stannar upp igen. Däremot hade jag glömt hur intensivt och spännande slutet av säsongen är, när oddsen verkligen är höga och farliga. Och man inte riktigt vet vem man ska lita på.

Första säsongen av Agents of SHIELD antyder stora, lovande saker. Jag ser fram emot att se om de första säsongerna och sedan ta itu med det jag inte har sett tidigare.

Betyg 4: Gillade den verkligen.

Andra säsonger

Säsong 1

Säsong 2

Säsong 3

Säsong 5

Säsong 6

Säsong 7

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.