Angel, säsong 2

Innehåller spoilers för tidigare säsonger.

Skapare: Joss Whedon och David Greenwalt
Skådespelare: David Boreanaz, Charisma Carpenter, Alexis Denisof, J. August Richards
Produktionsår: 2000-2001
Säsong: 2
Antal avsnitt: 22
Längd: 990 minuter

Angel hemsöks av drömmar om det förflutna. Mer specifikt, drömmar om sin döda skapare Darla. Ju djupare han försvinner in i drömmarnas värld, desto mer försummar han sina plikter som beskyddare av staden Los Angeles. Men snart står det klart att det är lite mer än drömmar. Att Darla var den varelse som befann sig i lådan som advokatfirman Wolfram and Hart frambesvärjde. Men vad har det för syfte att väcka henne från de döda? Och vad är deras planer för Angel?

Jag gick in i andra säsongen av Angel med förväntningar på lite trevlig underhållning och blev blown away. Vad det än var som hände mellan säsong 1 och säsong 2 så ledde det till en avsevärd höjning av kvaliteten. Jag var oerhört tveksam till idén med att väcka Darla till liv på nytt, men det ledde till några av de bästa avsnitten den här säsongen. Det har alltid varit synd att de tog livet av henne så snabbt i Buffy the Vampire Slayer, men jag är fascinerad av den bild som målas upp av henne och Angel i denna säsong.

Det finns många starka avsnitt i denna säsong. I Are You Now or Have You Ever Been hemsöks Angel av ett misslyckande under 50-talet, när han fortfarande kämpade med sin återvunna själ. I Dear Boy får vi se mycket av Angel och framförallt Darlas förflutna, vilket är lysande. I Darla får vi se hur hennes mänsklighet och själ sakta håller på att driva henne till vansinne. I Reunion drivs allt till sin spets med Darla och Angel, och vi får se Angel fatta ett förkastligt beslut.

Bortsett från de många starka avsnitten så innebär denna andra säsong också introduktion till nya karaktärer. Framförallt Lorne, the Host, en demon som kan läsa av andras framtid och hemligheter genom att höra dem sjunga, mästerligt spelad av Andy Hallett. Logiskt nog driver han en karaokebar. Dessvärre känns det efter fem avsnitt som om vi har hört Angel sjunga ungefär hundra gånger, och det finns vissa saker som David Boreanaz inte kan göra och sjunga hör till dem…

Andra säsongen av Angel bjuder på spänning, humor och mästerligt författade avsnitt. Jag blev tagen på sängen av hur bra den var.

Betyg 5: Den var fantastisk!

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.