Böckerna är avslöjade

Jag skulle ju ha lagt upp svaren på Gissa boken igår, men jag drog spontant iväg på Iron Man 3, så inlägget blev lite försenat. Men här kommer det.

 

Bok 1 är Never Let Me Go av Kazuo Ishiguro, som är en bok som jag verkligen rekommenderar. Det är en dystopi som utspelar sig i en alternativ verklighet där den medicinska forskningen tog en helt annan riktning och kloner används som reservdelar för ”vanliga” människor.

 

Bok 2 är Liten parlör för älskande av David Levithan, som jag också rekommenderar. Recension finns på bloggen. Det är en kärleksroman uppbyggd som en ordbok och bland det finaste jag har läst.

 

 

Bok 3 är, som Underbara böcker gissade, Veronica Roths Divergent. Ytterligare en dystopi, men den här handlar om en värld där folk har delat upp sig i olika falanger efter personlighetsdrag och vid sexton års ålder måste bestämma var de hör hemma. Väldigt spännande.

 

Bok 4 är Betvingade av Simona Ahrnstedt, den senaste boken från Sveriges romance drottning. Boken utspelar sig i svensk medeltid och handlar om stormannadottern Illiana Henriksdotter och riddaren Markus Järv, som slumpen fogar samman.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning. Bokmärk permalänken.

4 svar på Böckerna är avslöjade

  1. Never Let Me Go är verkligen bra! 😀 Har inte hunnit se filmen som är baserad på boken än, men jag hoppas att de lyckas fånga stämningen som Ishiguro förmedlar!

  2. Nilmas Bokhylla skriver:

    SV: Ja, Synda gillade jag så den kan jag rekommendera 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.