Bokbloggsjerka: Att resa

BokbloggsjerkaDet ser ut att bli en strålande vacker dag utanför fönstret. Dessvärre ska jag sitta fastkedjad vid mitt skrivbord och skriva hemtenta idag. Då är det skönt att det finns jerkor som en kan sysselsätta sig så här en liten stund innan på morgonen. Denna vecka ställer Annika följande fråga: Kan du dela med dig av några boktitlar/författare som får en att vilja resa?

Jag blev väldigt sugen på att resa när jag läste Changing Planes, även om det vore helt omöjligt att faktiskt resa till dessa platser. Men det var verkligen en massa fantastiska världar som Ursula K. Le Guin hade byggt upp och jag skulle ha velat besöka dem.

Anne Rice böcker som utspelar sig i New Orleans brukar få mig att vilja resa dit. Det märks att hon verkligen älskar den staden och det smittar av sig på mig. Vore definitivt en upplevelse.

Böckerna om Sherlock Holmes brukar få mig att vilja åka till London och gå i den berömde detektivens fotspår. Likaså fick Christian Jacqs böcker om det historiska Egypten mig att vilja resa till landet för att se det som finns kvar av det han beskriver i böckerna.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

24 svar på Bokbloggsjerka: Att resa

 1. Sara Pepparkaka skriver:

  Det finns ju ställen man skulle vilja resa till som det inte är möjligt att fara till. Man borde kunna resa i tiden, det skulle vara så kul.

 2. Ewa K skriver:

  Till vissa världar går det bara att resa i fantasin. Och tur är kanske det.

 3. Snabbmakaroner skriver:

  Jag blir ju alltid väldigt sugen på England och medelhavet när jag läser Agatha Christie.

 4. 23minuter skriver:

  Sherlock Holmes får mig oxå att tänka på London! Jag hade mer än gärna tagit en sista minuten dit bara för ett besök på Baker Street 🙂

 5. Lena skriver:

  Visst väcks reslusten många gånger när man bjuds på inspirerande platser i böckernas värld!

 6. fiberglasodin skriver:

  Jag längtar också till platser som är lite mer svårtillgängliga. Alltså fantasyländer.

  Och jag tänkte ta med Anne Rice och New Orleans i mitt svar också, men av någon anledning glömde jag av det sedan när jag väl började skriva svaret.

 7. Monika skriver:

  Visst är det väl härligt att böcker kan inspirera så 🙂

 8. Mia Eggimann skriver:

  Ja London vill jag till, Big ben och Tower Bridge m.m.
  Ha det bra
  Mia

 9. Ja, Sherlock för en alltid att vilja ta en tur till London och Baker Street! <3

 10. KajsaLisa skriver:

  London genom Sherlock Holmes ögon vore nog inte helt fel, men frågan är vad som finns kvar. Det finns ju i alla fall ett museum på Baker Street och Tunnelbanestatonen är från 1863 så den kvalar ju in, men Holmes åkte aldrig med den såvitt jag vet. Däremot är den inte ändrad så mycket utan välbevarad.

 11. Lottens Bokblogg skriver:

  Egypten vore läckert!
  New Orleans har jag varit i, men hade nog inte alls inspirerats av någon bok vad jag minns.

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Det finns så mycket jag skulle vilja se i Egypten! Om jag skulle resa någon gång, måste jag nog skriva en lista över allt jag vill se 🙂

   New Orleans verkar vara en fascinerande stad.

 12. bloggbohemen skriver:

  Påhittade världar vore ju intressant att besök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.