Bokbloggsjerka: Bokliga ”löften” 2014

BokbloggsjerkaIdag skriver alla studiekamrater och vänner om att de har jullov. Själv sitter jag med en avhandling som jag ska läsa klart och märka upp med lappar så att det bara är att skriva efter ledigheterna. Men efter det får även jag ta jul.

Idag skriver Annika så här: Den självklara frågan torde nog vara vad ni önskar er i julklapp, men det förutsägbara är en aning tråkigt tycker jag. Därför tänkte jag grilla er i ämnet om vad som kommer att bli ert bokliga löfte 2014.

Jag vet att det kan tyckas vara en knivig fråga så här mitt i all julstress så därför geer jag oss extra lång betänketid. Jerkan utgår nästa vecka och återkommer inte förrän den 10 januari. Innan dess borde vi väl ha satt våra mål inför nästa år, eller vad tror ni?

Jag skulle inte påstå att det är löften, men det är åtminstone tankar om att jag hoppas uppnå detta.

Min förhoppning är att jag ska klara att läsa 100 böcker igen nästa år. Med tanke på att jag kommer att läsa 150% i vår och att jag under hösten ska skriva min kandidatuppsats, så vet jag inte hur realistiskt detta är. Men jag hoppas att jag ska klara det.

En annan förhoppning är att jag inte ska köpa så himla mycket böcker (även om mitt köpstopp faktiskt har varit halvlyckat). Jag ska till exempel försöka låta bli att tokhandla under bokrean. De böcker som ska köpas ska vara sådana som jag har ett direkt sug att läsa med en gång. Överlag ska jag försöka göra så: bara böcker som jag känner i magen att den, den måste jag ha. Det som verkar lite småintressant kan jag ju låna på biblioteket.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

30 svar på Bokbloggsjerka: Bokliga ”löften” 2014

  1. Lottens Bokblogg skriver:

    Jag tror det blir ungefär samma nivå vad gäller handlandet för mig. Att tänka en extra gång innan jag handlar…

  2. Det blir en hel massa pluggande för dig. Hoppas att du hinner med läsning för nöjes skull också, blir så trist annars 🙂

  3. Zelly skriver:

    Jag ska försöka (kan ju inte lova) att inte handla på mig så mycket nya böcker nästa år.

  4. Ugglanoboken skriver:

    Biblioteket är inte så dumt! 🙂 Hoppas också du hinner med lite nöjesläsning mellan alla studier!

  5. Carro skriver:

    Låter som en bra plan! 🙂

  6. [Anna] skriver:

    Ja att köpa mindre böcker låter som en bra plan 🙂

  7. fiberglasodin skriver:

    Oj, 100 böcker var inte dåligt. Tror inte ens jag var i närheten av det i år.

    Köpa färre böcker på rean låter som ett vettigt löfte. Har böcker från rean sedan flera år tillbaka som fortfarande står olästa :s

    • C.R.M. Nilsson skriver:

      Mitt problem är väl det att på rean köper jag mest facklitteratur, som det sedan är svårt att få mig att sätta mig ned att läsa. Jag har en jätteintressant bok som heter Jämlikhetsanden, till exempel, som jag ännu inte har läst.

  8. Monika skriver:

    Jag vill gärna också se det som förhoppningar, inte löften 🙂

  9. Freja skriver:

    Jag tycker det känns som en svår utmaning, jag får fundera på den här ett tag. Att läsa mer och köpa mindre, är ändå en lovvärd målsättning!

  10. Linda skriver:

    Bibliotekslån är en bra plan:). 100 böcker på ett år skulle jag nog inte klara.

  11. Gia - Bokfrossa skriver:

    I alla fall med nya böcker har jag lyckats ta mig så långt att jag bara köper sådant jag verkligen vill ha, resten lånar jag på biblioteket eller hoppas fynda på secondhand senare.

  12. Anna A skriver:

    Känner igen det där med köpsug, ska försöka att läsa mer av det jag faktiskt har i hyllorna istället för att köpa nytt. Och försöka komma upp i 100 🙂

  13. Låter som bra förhoppningar 🙂

  14. Ewa K skriver:

    Hundra böcker på ett år skulle jag nog inte kunna läsa om jag så slog knut på mig själv. Jag är glad om det blir två i månaden :). Men jag önskar att jag hann med fler.

  15. Satsar också på 100 böcker, borde gå tycker jag 🙂 jag borde köpa Mindre böcker men det är svårt när det kommer så mkt bra. Tur jag tar över rodret på unga vuxna-avdelningen efter nyår och kan köpa vad jag vill dit 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.