Bokbloggsjerka: Fiktiva bästisar

BokbloggsjerkaFredag! Gud vad skönt! Och veckans bokbloggsjerkafråga passar mig som handen i handsken och är därtill riktigt kul: Topp 5 fiktiva karaktärer som du önskar vore dina bästa vänner (böcker/film/tv).

Den första jag kom att tänka på är Chavve (Mitt hjärta går på av Christoffer Holst), vilket var lite oväntat. Men han verkar vara en fin och trevlig kille, och att titta på romantisk film är väl alltid mysigt. Plus att bästa vännen kan baka vore ju suveränt.

Nummer två är Ianto Jones (Torchwood). Jag älskar hans sinne för humor. Om jag fortfarande drack kaffe skulle hans tydligen gudomliga kaffe också vara en bonus.

Hermione Granger (Harry Potter) och jag skulle förmodligen begrava oss i böcker, men vi skulle nog ha kul medan vi gjorde det. Och vi skulle kunna himla med ögonen unisont över hur trögfattade Ron och Harry kan vara.

Någon som jag knappt skulle förstå ett enda ord som kommer ur hans mun är Charlie Eppes (Numb3rs), men som jag ändå skulle vilja vara bästa kompis med. Alltså, jag gillar inte matematik, men Charlie får det att låta vackert. Jag älskar människor som är passionerade om saker.

Avslutningsvis skulle jag vilja vara bästa kompis med någon av Maggie Stiefvaters underbara karaktärer. Hon kan verkligen konsten att skapa levande karaktärer så det blev ett svårt val. Valet föll till sist på Sam Roth från hennes Vargarna från Mercy Falls-serie. Han är en väldigt fin person. Dessutom är han musikalisk och gillar poesi.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

40 svar på Bokbloggsjerka: Fiktiva bästisar

 1. Monika skriver:

  Charlie Eppes ja, jag är inte heller speciellt glad i matematik, men när det används i praktiken så blir det plötsligt något helt annat.

 2. Boklysten skriver:

  Hermione är den enda jag känner till av de här och hon är ju trevlig.

 3. Henrik Johansson skriver:

  Hermione gillar jag också.

 4. Oj fyra av fem vet jag inget om. Utom Hermione, då. Bra tjej.

 5. Fialia skriver:

  Charlie Eppes hade jag också velat känna. Han är så passionerad med det han gör.

 6. Fanny skriver:

  Jag säger som de andra, Hermione! Hon skulle vara kul att ha som bästis 🙂

 7. A ROOM OF MY OWN skriver:

  väl valda vänner! och valen är väl motiverade

 8. Marie Eggimann skriver:

  Oj vad många som gillar Hermione, jag kommer inte riktigt ihåg. Det var ett tag sedan jag såg Harry Potter.

 9. Lottens bokblogg skriver:

  Charlie Epps är jag faktiskt inte så förtjust i…
  Men Chavve – honom borde jag tänkt på.

 10. Ewelina skriver:

  Hermione hade varit kul att känna 🙂

 11. Maddes bokblogg skriver:

  Chavve var ett bra val, honom gillade jag verkligen!!

 12. Hermione är välkommen hem till mig också.

 13. Ianto Jones hade jag älskat att vara vän med!

 14. Bokhuset skriver:

  Jag har aldrig läst något av Maggie Stiefvaters men har tittat på böckerna varje gång jag råkar se någon på biblioteket. Omslagen är fantastiska. Får kanske ge det en chans? Och Chavve, jaaa. 🙂

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Maggie är en av mina favoritförfattare, men hon är definitivt inte för alla. Om en gillar karaktärsdrivna romaner med mycket känsloliv och atmosfär så är hon definitivt något för en 🙂 Jag rekommenderar att börja med Dödsritten eller Vargarna från Mercy Falls. Men främst Dödsritten.

 15. Känner bara till Hermione och hon är ju absolut inget dumt val, fast jag skulle hellre hänga med tvillingarna Weasley 🙂

 16. KajsaLisa skriver:

  Hermonie verkar leda överlägset, skulle hon läsa den här blogglistan skulle hon kräva ännu mer betalt som modell hos Burberry 🙂

 17. Åsa skriver:

  En kopp java med Ianto Jones vore inte dumt! 🙂

 18. Helen skriver:

  Härliga karaktärer! Sam Roth hade jag gärna haft som vän och Charlie Eppes är verkligen en spännande karaktär. Hermonie verkar vara ett populärt val, det är kanske på tiden att jag fortsätter läsa Potter-böckerna så jag med förstår hennes storhet =)

 19. Robert W skriver:

  Du och Hermione skulle säkert ha jättekul ihop! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.