Bokbloggsjerka: Hur många sidor är en bok värd?

Ny jerka på Annikas litteratur- och kulturblogg. Veckans fråga: Hur många sidor/kapitel ger du en bok innan du lägger undan den om den inte illtalar dig över huvud taget.

När jag var liten spenderade jag ganska mycket tid på skolans bibliotek och pratade mycket med bibliotekarien. Hon sade att om man inte tyckte om boken efter tjugo sidor, skulle man ge upp och läsa något annat. Så jättelänge levde jag efter denna regel. Men det fungerar inte riktigt idag eftersom böckerna är så mycket längre. Idag måste man nästan läsa 100-150 sidor för att kunna avgöra om en bok är något att ha, då de har så lång startsträcka.

Men den senaste bok jag gav upp hoppet om, slutade jag läsa efter 30 sidor. Det var Rock Hard av Leon ”Whitey” Thompson. Jag höll på att dö av dialogen. Den var lite speciell kan man säga.

Ibland känner jag direkt att en bok inte är något för mig, men ibland måste jag läsa ganska långt innan jag ger upp.

 

Lyssnar på: The Pretty Reckless – My Medicine
Humör: Trött
Läser: The Hungry Ghosts av Anne Berry

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

4 svar på Bokbloggsjerka: Hur många sidor är en bok värd?

 1. Posted by C.R.M. Nilsson Sun, April 22, 2012 16:44:29 skriver:

  Vissa är hopplösa. Det går bara inte. Men jag har ett par böcker som det nog bara krävs att jag ska mogna till för att läsa dem (gjorde ett tappert försök att läsa Prozac Nation när jag var i yngre tonåren, men en tonåring har sällan den emotionella kapaciteten att faktiskt förstå depression så jag upplevde henne som gnällig. Jag ska försöka läsa den i år).

 2. Posted by Boktjuven Ingerun Sun, April 22, 2012 12:09:01 skriver:

  Jag lägger ner vissa för gott, vissa får ligga på tillväxt.

 3. Posted by C.R.M. Nilsson Fri, April 20, 2012 20:16:05 skriver:

  Jag hoppas på att om jag läser boken vid ett senare tillfälle så kommer det kanske vara en helt annan femma. Då kanske det går.

 4. Posted by http://hjohansson.blogspot.se/ Fri, April 20, 2012 15:26:19 skriver:

  Jag brukar, ta i trä, avsluta romaner, men även om det är trist hoppas jag att en bok blir bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.