Bokbloggsjerka: Ljudböcker

BokbloggsjerkaFredag igen. För en gångs skull är det inte den stundande helgen som upptar mina tankar utom faktumet att jag ska på återbesök till endokrin nu under förmiddagen. Ni får gärna hålla tummarna för att det ska gå bra. Läkaren visade sig vara sjuk, så det blir inget.

Det får av den anledningen, bland annat, som det blir ett kort svar på veckans bokbloggsjerkaVilken är din favorit när det gäller ljudböcker (bok, uppläsare eller både och)?

Den här veckan blir det ovanligt lätt. Jag kan nämligen inte påstå att jag har någon eftersom jag har svårt för ljudböcker. Även om jag sysselsätter mig under tiden så far tankarna iväg och jag tappar lätt tråden.

Eller jo, förresten, jag är väldigt förtjust i Stephen Frys inläsning av Harry Potter. De är underbara.

Jag får väl ta och surfa runt bland era svar och se om jag får ytterligare tips.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

48 svar på Bokbloggsjerka: Ljudböcker

 1. bloggbohemen skriver:

  Ljudböcker är lite speciellt och inte alla gillar det. Hoppas att vi ljudboksälskare kan göra dig lite nyfiken att testa ljudböcker igen med alla våra tips på uppläsare och böcker. 🙂

 2. Stephen Fry är ju så bra!

 3. Monika skriver:

  Min hjärna vandrar iväg direkt om jag skulle lyssna på en bok 🙂

 4. Marie Eggimann skriver:

  Jag älskar ljudböcker och lyssnar jämt ibland till och med när jag handlar, gissa om jag kan komma hem med konstiga saker.

 5. Bina skriver:

  Jag lyssnar för det mesta när jag gör hushållssysslor eller andra saker som går på automatik. Det gör att känslan att städa eller diska går mycket fortare, särskilt om det är en bra bok med en bra uppläsare. Har också hört att Fry gör HP bra, har sett honom i en del teveprogram så jag vet ju hur han låter, men jag vet inte om jag kan lyssna på böcker som jag redan läst så många gånger.

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Det känns som om jag rör mig så mycket medan jag gör hushållssysslorna att det är svårt att få till det med att lyssna samtidigt.

   Jag tror att det fungerar att lyssna på HP för min del just eftersom jag kan böckerna utan och innan 😉

 6. Robert W skriver:

  Jag försökte lyssna på en ljudbok (Mormor hälsar och säger förlåt) när jag låg fem veckor på sjukhus sommaren 2014. Gick inte alls. Jag somnade hela tiden, så jag fick köpa en ”riktig” bok när jag kom hem för att få veta vad den handlade om.

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Jag misstänker att det blir ännu svårare om en är dålig och ligger på sjukhus. Tror inte alls det skulle fungera för mig. Om jag är frisk och har något att sysselsätta händerna med kanske jag skulle kunna lyssna.

 7. Jag har heller inte tagit till mig ljudboken, men jag tränar för fullt. Tror att uppläsarens röst betyder väldigt mycket för om boken är lyssnarvänlig eller inte.

 8. Boklysten skriver:

  Ljudböcker funkar inte alls för mig, jag blir bara trött och/eller somnar.

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Veckans jerka har gjort mig lite nyfiken så jag har försökt lyssna medan jag har gjort sysslor. Går lite sisådär. Trött blir jag inte och när jag håller mig sysselsatt så flyger inte uppmärksamheten iväg alltför långt.

 9. Fialia skriver:

  Tycker det är underbart att alla tycker så olika!

 10. Har också svårt att koncentrera mig 🙂

 11. Lottens bokblogg skriver:

  Jag har svårt att fokusera, tankarna rusar iväg till annat och då är det ju jättesvårt att backa.

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Jerkan fick mig faktiskt att försöka på nytt med en ljudbok och jag missade en bit vilket fick mig att undra vad det var för karaktär, men gitte inte ens försöka backa tillbaka. Jag fick klarhet efter en stund, men det kommer nog inte bli mitt favoritformat.

 12. Maddes bokblogg skriver:

  Det är tur att det finns olika sätt att ”läsa” en bok!!

 13. Lena skriver:

  Har hört många som tycker att uppläsaren till Harry Potter är otroligt bra.

 14. Om Fry läste in Potter på engelska måste det ha varit bra! På svenska var det väl Krister Henriksson. Har inte lyssnat själv men hört andra som säger att det var jättebra.

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Tror Fry läste in den brittiska versionen, medan Jim Dale läste amerikanska (?). Lyssnade lite på Dales version och den verkar vara bra den också. Den svenska har jag inte hört något om.

 15. Ewelina skriver:

  Jag har svårt för ljudböcker, men jag har hört att ljudböckerna om HP är bra så jag får kanske ta och testa de och se vad jag tycker 🙂

 16. Borde verkligen lyssna på Frys inläsning av Harry Potter nån gång 🙂

 17. A ROOM OF MY OWN skriver:

  jag gillar vanliga böcker, men läser en och annan ljudbok. om läsaren är väldigt bra brukar det fungera

 18. Fry är verkligen suverän med Harry 🙂

 19. Lion´s Library skriver:

  Jag tror faktiskt också att jag lyssnat på harry potter som ljudbok, men det var så länge sen 🙂 är inte så mycket för ljudböcker även om jag förstår charmen för de som vill ha det så 🙂

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Jag lyssnade på ljudböcker som följde med Pollux som barn och gillade, men har inte klarat av det i vuxen ålder. Jerkan har fått mig att göra ett nytt försök, men jag har fortfarande inte fastnat.

 20. Sanna skriver:

  Stephen Fry for President!

 21. Lotta Modin skriver:

  Många har nämnt Stephen Fry och HP-böckerna. Måste vara något i särklass!

 22. Sara Pepparkaka skriver:

  Det är ju min man som funnit ljudböckerna mer än jag, men jag hänger ju med på ett litet hörn.

  Men lite jobbigt att inte få läkarbesöket undanstökat!

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Jag lyckades faktiskt lyssna på en nu i helgen och det kommer nog aldrig bli mitt favoritformat, men det går ju. Lite trevligt att kunna läsa medan en pysslar i köket 🙂

   Det är väldigt frustrerande. Jag skulle egentligen ha haft mitt återbesök i början av februari, men läkarens schema är så fullt. Nu blir det i april istället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.