Hett i hyllan #30

hettihyllan

Denna torsdag känner jag för att gå på upptäcktsfärd i mina bokhyllor. Därför hänger jag med på Monikas Hett i hyllan. Så här beskriver hon det hela:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Jag tänkte ta och skriva om ytterligare ett bokreafynd:

RosaFannyAmbjrnsson667_f

Rosa: Den farliga färgen av Fanny Ambjörnsson köpte jag på bokrean 2014. Jag blev verkligen hur glad som helst när jag hittade den, eftersom den hade nämnts under en av mina kurser under hösten och jag hade blivit väldigt nyfiken på den. Så jag är lite mystifierad över varför jag ännu inte har läst den.

Ett bevis för hur sugen jag är på att läsa den är att jag hade tänkt ta med den i min boktolva för i år. Sedan kom jag på att jag har både läst artiklar och en bok av Fanny Ambjörnsson, så hon passar ju inte riktigt in inom ramen för den utmaningen.

Jag ska nog försöka hinna läsa den i år. Hoppas jag gör det.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

6 svar på Hett i hyllan #30

  1. tittade på den utan att köpa

  2. MissMagic skriver:

    Är också nyfiken på den boken! Den verkar bra 🙂

  3. Monika skriver:

    Jag har hört talas om den här boken, men vet egentligen inte alls vad den handlar om 🙂

    • C.R.M. Nilsson skriver:

      Färgen rosa 🙂 Men nej, det är en analys om de betydelser som har tillskrivits och än idag tillskrivs färgen. Jag läste en artikel av henne på samma tema som heter ”Den rosa overallen.” I den har hon intervjuat föräldrar som vägrar klä sina flickor i färgen rosa för att de inte vill tvinga in dem i en stereotyp könsroll. Samtidigt håller de fast vid könsrollerna själva genom att vägra klä sina killar i rosa eftersom det kan bli så att folk tror att det är en tjej, med en laddning att detta skulle vara dåligt och särskilt då att vara tjejig som kille.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.