Bokbloggsjerka: Something borrowed, something new

Fortfarande förkylt på den här fronten och jag är lite allmänt under the weather. Därför har det tagit lite tid för mig att svara på Annikas jerka. Veckans fråga: Berätta om en bok (eller flera) som du har fått, lånat, köpt, etc. den här veckan.

Räknas det att betalningen för La Dame aux Camélias drogs under veckan? Annars är det enda paket jag har fått denna vecka det som innehöll The Mentalist, säsong 1 (kom idag). Och det är ju uppenbarligen inte en bok. Men det är en av mina favorittv-serier just nu. I lösa drag går det ut på att en bedragare som låtsats vara synsk, börjar konsultera den kaliforniska avdelningen av FBI efter det att hans fru och dotter blir mördade. En tv-serie som är inspirerad av Sherlock Holmes.

Jag ska låna Moment 22 av Joseph Heller av mina föräldrar. Problemet är att ingen av oss kan hitta den. Tidigare har jag kanske nämnt att jag äger 700-800 böcker själv. Det är ingenting om man jämför med att de enda rum som saknar bokhyllor i det här huset är köket och hallen. Ni får kanske en skaplig blick av hur det kan vara lite svårt att hitta en bok som inte har lästs sedan jag var ett litet barn. Inte för att jag inte har försökt, men det har inte varit en helt lyckad jakt.

Det har varit lite dåligt med nyförvärven den här veckan. Vi får se om det ändras i helgen. Kanske uppdaterar mitt svar i så fall.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv, läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

25 svar på Bokbloggsjerka: Something borrowed, something new

 1. The mentalist gillar jag också :). Det låter som det finns mycket böcker i din familj, härligt! 🙂 Även om det blir lite letande 🙂

 2. Monika skriver:

  The mentalist har jag nog följt sen avsnitt ett 🙂

  Du/ni får leta lite till, Moment 22 är en fantastisk bok. Jag skulle också vilja ha bokhyllor i alla rum, men jag är glad att jag fått ett till mina bokhyllor 🙂

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Jag var lite sen in i det hela och började nog inte gilla serien förrän förra året eller året innan, kommer inte riktigt ihåg 🙂

   Det är märkligt, eftersom alla är övertygade om att den finns i bokhyllan längs källartrappen, men jag har verkligen gått igenom den flera gånger utan att hitta något. Men jag är sugen på att läsa den, så jag ger inte upp 🙂

 3. Sara Pepparkaka skriver:

  Vad kul att dina föräldrar också är bokmalar- mina läser iofs också, men jag har nog mycket fler böcker än vad som finns hos mina föräldrar.

 4. Lena skriver:

  Jag ocn maken kikar på otroligt mycket film och serier…men just The Mentalist har vi inte sett. Är den bra?? Förstår om det är svårt att hitta en bok bland sådana mängder. Tror säkert att även jag haft så många om jag inte gjort mig av med böcker genom åren…måste ju ha plats för alla filmer och all musik också:)))

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Jag tycker The Mentalist är riktigt bra. Första säsongen är helt klart bäst, men den håller god kvalité genom de övriga också.

   Min lösning är att köpa en ny bokhylla/stuva om. Jag har så svårt att göra mig av med böcker. Då ska det var en bok som jag verkligen avskyr, typ The Secret av Rhonda Byrnes.

 5. Haha! Visst är det jobbigt att hitta sina böcker ibland. 🙂

  Och klart det räknas med att du har betalt en bok. Allt räknas.

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Jag har börjat skriva upp vart jag gör av mina böcker just så att jag ska veta vilken hylla de är i XD Ibland har jag haft böckerna i en viss hylla i fem år och så får jag för mig att jag ska flytta den och kan inte hitta den därefter…

 6. Henrik Johansson skriver:

  Moment 22 har jag också tänkt läsa, förr eller senare.

 7. Jocke skriver:

  Låter härligt med så mycket böcker men jag kan förstå att enskilda skatter kan försvinna :).

 8. Hoppas du hittar Moment 22! Här står den fullt synlig i bokhyllan, har dock inte kommit mig för att läsa den än 🙂

 9. Chicken skriver:

  Åh, Mentalist äger! Jag räknar dagarna tills den nya sässongen börjar! Mentalist och Castle, men jag tycker att Lisbon är coolare än Beckett. ^^

  Tänkte avsluta med ett litet svar ang. förra veckans jerka: här är lite rekomendationer på några bra dystopier:
  ungdomsböcker: The Giver av Lois Lowry; Across the Univers av Beth Revis; City of Ember av Jeanne DuPrau och Hungerspelen så klart!
  vuxenböcker: Brave New World av Aldous Huxley, The Handmainds Tale av Margret Atwood, och Chez Max av Jakob Arjouni 🙂

 10. Kanske finns en viss vinning med att strypa inflödet tills du hittat Moment 22 🙂 En bok som för övrigt har legat på min att-läsa-lista i säkerligen femton år.

 11. Bokdivisionen skriver:

  Här är en till som länge velat läsa Moment 22! Det låter som att det är dags att börja katalogisera och bokföra dina böcker, inkl. exakta hyllanvisningar? 😉

 12. Pingback: 9 TV-serier jag räknar som mina favoriter | C.R.M. Nilsson

 13. Serier är också väldigt trevligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.