Bokbloggsjerka: Toppen och Botten

Ny jerka hos Annika. Veckans fråga löd: Vilken är den bästa respektive sämsta bok du hittills har läst i år?

Bäst är utan tvekan Fragment: Dikter, anteckningar, brev av Marilyn Monroe, som målar upp en känsligt porträtt av Marilyn Monroe och tar en bortom sex symbol-snacket. Jag blev väldigt berörd av boken och kände mig väldigt beskyddande mot Marilyn. Hon känns som om hon var en väldigt skör och trasig människa.

I kategorin sämst har jag två tävlande. Sämsta facklitteraturen är nog utan tvekan Sociala rörelser i en ny tid av Ron Eyerman och Andrew Jamison, som fick min klass att kollektivt dunka huvudet i väggen. Sämsta skönlitterära hör till en genren som man inte ska ha alltför höga förväntningar, men jag kräver att handlingen ändå är logiskt sammanhängande på något vis, och heter Kärlekens musik av Kate Hewitt.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Bokbloggsjerka: Toppen och Botten

 1. Susanne skriver:

  Hej, kul att du gillade Marilyn Monroes ”Fragment”. Den ska jag nog ta och läsa!

 2. 23minuter skriver:

  Att läsa en bok om Marilyn Monroe med ett mer djup i sig hade jag tyckt varit intressant. Böcker skrivna om henne brukar annars vara lite platta och precis som du säger bli begränsade av sitt ”sex symbol- snacket”.

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Det är lite som om folk har glömt bort att hon var en människa. Om jag går in på t.ex. YouTube och lyssnar på Goodbye Norma Jean så kommer 90 % av kommentarerna handla om hur hon såg ut. Inte om hennes filmer eller vad hon kände. Bara om hur hon såg ut.

 3. Sara Pepparkaka skriver:

  Intressant att höra om Marilyn Monroe-boken, det är länge sen jag läste en biografi dessutom, det kanske börjar vara dags.

 4. Lotten skriver:

  Intressant med boken om Marilyn!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.