Bokbloggsjerka: Tv-serier

BokbloggsjerkaDet här är dagen som inte riktigt vill komma igång för min del. Jag vaknade när alarmet ringde, tryckte snooze två gånger innan jag stängde av, bara för att prompt somna om. Nu är jag något sånär vaken och kan ta itu med veckans bokbloggsjerka, vars fråga lyder: Finns det någon tv-serie (eller hur många som helst) som du såg 2014 (eller åtminstone påbörjade förra året) som du skulle kunna tipsa om?

Saken är den att jag inte upptäckte några nya tv-serier under 2014. Jag satt som klistrad framför två serier under året, men båda dessa hade jag börjat titta på redan 2013.

Den första serien som jag blev hejdlöst förälskad i var Supernatural, en serie om två bröder som drar USA runt i jakten på övernaturliga varelser och för att bekämpa dem. Det är demoner och änglar, himmel och helvete, i ett snyggt paket.

Den andra serien är jag inte lika förälskad i, även om jag sitter som klistrad vid den och blev väldigt glad när säsong 2 drog igång igår, är Agents of S.H.I.E.L.D. Det är en tie-in till Marvel-filmerna och handlar om organisationen S.H.I.E.L.D. som bedriver utredningar kring olika märkliga fenomen som är relaterade till människor med särskilda förmågor.

För ett par år sedan ville jag ju minska ned mitt tv-tittande, och det måste jag säga att jag har lyckats med.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

52 svar på Bokbloggsjerka: Tv-serier

 1. [Anna] skriver:

  Jag försöker minska mitt serie tittande nu 🙂

 2. Monika skriver:

  Det är faktiskt tack vare dig som jag har första säsongen av Supernatural stående här, men jag har ju inte tittat på den än 🙂

 3. Sanna skriver:

  Jag tittar inte mycket heller, just nu sysslar jag bara med Once upon a time.

 4. Inga nya upptäckter för mig heller under 2014. Försöker skära ner tv-tittandet, men har bara bytt fokus till mer film 😉

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   En rekommendation är att köpa en ny tv som bara har en skart och sedan inte komma på någon lösning för hur du ska koppla in DVD-spelaren, så att det blir lite sådär lagom besvärligt att titta på film/tv-serier 😉

 5. Lena skriver:

  Jag har inte sett Supernatural, men det är definitivt en av makens favoritserier just nu.

 6. Anna A skriver:

  Supernatural är ju bäst har vi konstaterat tidigare 🙂

 7. Boklysten skriver:

  Har inte sett någon av de här serierna.

 8. David /OArYA skriver:

  Jag är ju en serietidningsnörd av stora mått, så Agents of S.H.I.E.L.D har ju naturligtvis spisats. Den är lite ojämn tycker jag, men har tagit sig på senare tid!

 9. Bokhuset skriver:

  Supernatural är ju min favorit över alla. Finns inget som slår den. Men jag har hypat den så mycket i bloggen så jag valde ändå att tipsa om böcker. Och naturligtvis en liten referens till SPN i slutet ändå, jag kunde inte låta bli 🙂

 10. Ja Supernatural gillar jag också!

 11. Zelly skriver:

  Älskade Supernartural förr. Jag kollar fortfarande på den men tycker tyvärr inte att den är lika bra längre.

 12. Har också skurit ned tv-tittandet på senare tid, framför allt är det serier som jag slentriantittat på av gammal vana trots att de inte längre varit intressanta (som greys anatomy) som fått en tittare mindre. Känns väldigt skönt 🙂

 13. Ewelina skriver:

  Jag har inte sett Supernatural, men jag är ganska sugen på att kolla in den 🙂 Jag brukar gilla sådana serier

 14. Chriss skriver:

  Jag gav upp på Supernatural efter säsong 7, tycker inte den var lika bra efter säsong 5, tyvärr :/ Har du sett de senaste säsongerna, hur är de?

  Agents of Shield gillar jag också, men den har bara blivit bättre i de senaste avsnitten! 🙂

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Jag tycker Supernatural ryckte upp sig i och med säsong 8, och säsong 9 var riktigt bra 🙂 Men säsong 5 är svår att toppa! Det är min favoritsäsong.

   Agents of SHIELD har fått en annan känsla nu, men det verkar som om den bara blir bättre och bättre 🙂

 15. Lottens bokblogg skriver:

  Just serier med övernaturliga inslag är inget som jag brukar fastna för…

 16. Marie Eggimann skriver:

  Ja men jag bör nog öka tv-tittandet istället,hihi

 17. Freja skriver:

  Jag har inte sett någon av de två. Jag brukar kolla assor på TV, men det här året har inte orken funnit. Plus att jag helst vill ha tyst runt mig, så TV stör för mycket. Ska se vad jag kan få till för svar, för lite har jag ändå tittat…

 18. Ewa K skriver:

  Jag och TV-serier är ingen bra kombo.

 19. Jag råkade se en TV-serie för någon vecka sen som verkade riktigt bra, men jag har glömt vad den hette. Det var kanske på kanal5. Storyn var att batman var ett barn och hans föräldrar hade precis blivit mördade. Men huvudpersonen var en av poliserna(gissningsvis den som blev hans fosterfar). Var det Shields? Jag tror det stod något om Marvel, vilket verkar logiskt.

 20. Veronica A. skriver:

  Såg något avsnitt av Supernatural men då både jag och min man är ganska dåliga på att se skräck och läskiga saker så vågade vi inte se vidare. Haha, japp, men den verkar som en riktigt bra serie så om jag bara hade vågat så hade jag säkert gillat den 😉

 21. Helen skriver:

  Jag älskade verkligen Supernatural men av fastnad i slutet av säsong 6, tyckte den blev lite urspårad där. Men ska kanske ta och våga mig på att se den igen. Agents of Shield har jag varit nyfiken på men inte vågat se ännu, har fått för mig att man måste ha sett alla marvel-filmer och liknande för att hänga med i serien också.

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Supernatural ryckte upp sig i säsong 8, med några bra avsnitt i säsong 7.

   Du behöver inte ha sett alla Marvel-filmer, men det kan vara bra att ha sett Thor, Captain America, Iron Man och The Avengers för att få lite mer bakgrund till vad som händer. Första säsongen ligger också rätt nära vad som händer i Captain America 2, så det kan vara bra att se dem nära varandra.

   • Helen skriver:

    Tack för svar! Vi började titta på Supernatural nu i helgen, vi är på säsong 6 just nu. Då har jag ju faktiskt sett nästan alla filmerna! Det är Captain America två och The Avengers som ska kolla igenom då, har ju gillat de andra så ska nog gå bra att se dessa med!

 22. MonsterSteffa skriver:

  Jag vill se Supernatrual klart, men är för rädd 🙁 Trots att det gått flera år sedan jag såg början av serien är jag fortfarande rädd 🙁

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Första gången jag såg Supernatural för ett antal år sedan kunde jag inte somna på kvällen efteråt. Nu för tiden har jag svårt för att bli rädd för film, så det går rätt bra att kika på serien. Jag kan få lite skumma drömmar om jag tittar alltför mycket.

 23. Sara Pepparkaka skriver:

  Jag tyckte det var en svår fråga den här veckan..

 24. Krönikören skriver:

  Jag gillar när en bok/tv-serie har drag åt det övernaturliga hållet. Så varför har jag inte sett Agents of SHIELD? Jaja, det går ju att åtgärda 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.