Cress av Marissa Meyer

Denna recension kan innehålla spoilers för tidigare delar i serien.

cress

Författare: Marissa Meyer
Serie: Lunar Chronicles, #3
Förlag: Feiwel and Friends (2014)
Antal sidor: 550 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Exempel på var den kan köpas i olika format
Inbunden | Adlibris, Bokus, CDON
Pocket | Adlibris, Bokus, CDON

Cinder och Carswell Thorne är de mest efterlysta rymlingarna både på jorden och på månen. Scarlet och Wolf har anslutit sig till dem och tillsammans planerar de att störta drottning Levana och hennes armé. Det största hoppet ligger i en allians med Cress, en ung hackare som sedan barndom har levt isolerad på en satellit. Problemet är att hon just har fått order från Levana att hon ska spåra Cinder. Ett djärvt försök att rädda Cress leder till att gruppen splittras. Cress har till sist blivit fri, men kan knappast glädjas åt det när det kommer med ett så högt pris. Samtidigt tänker inte Levana låta något hindra henne från att gifta sig med kejsare Kai. Cress, Scarlet och Cinder har kanske inte anmält sig som frivilliga för att rädda världen, men de kan vara det enda hopp som världen har.

Cress börjar med en riktig rivstart. Spänning är på topp redan från första start och sidorna susar förbi. Jag vill inte lägga den ifrån mig, utan vill bara veta mer vad som ska hända. Det har bara gått en kort tid sedan jag läste Scarlet, ändå är det härligt att återse dem alla och se hur dynamiken i gruppen har förändrats.

Med det sagt, vill jag dock påstå att Cress kanske börjar riktigt spännande men sedan saktar in ordentligt. Inte så att jag slutar läsa, utan bara det att tempot blir långsamt. Visst tycker jag om att lära känna både Cress och Thorne bättre. Det kändes dock som om det drog ut på tiden och i andra personers synvinklar ältades mest information som jag som läsare kände till, även om karaktärerna inte gjorde det. Inte förrän fram emot slutet börjar det sätta fart på nytt.

Cress är nog den av huvudpersonerna som mest liknar ursprungspersonen, även om jag tycker att det verkar bygga ytterst löst på Rapunzel, eftersom hon är väldigt passiv. Å andra sidan är det svårt att utvecklas till en handlingskraftig person om du lever isolerad och är helt beroende av att någon annan levererar din mat. Men jag gillar hennes nördiga sätt och dagdrömmande natur.

Cress är kanske inte seriens starkaste bok så här långt, men serien behåller definitivt sin tjusning.

betyg4

Andra som har bloggat om Cress

BokgallerietBoktycke; Fridas bokhylla

Andra böcker i serien

Cinder (recension)

Scarlet (recension)

Cress

Winter

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 svar på Cress av Marissa Meyer

 1. Lena skriver:

  Du är taggad hos mig

 2. Therése skriver:

  tycker det är synd att denna inte kommit på svenska än, läste dom andra på svenska och har nån fix på att jag måste fortsätta läsa på ett språk om jag börjat – om översättningen är bra vill säga… ser framemot att fortsätta följa karaktärerna i Meyers värld!

 3. Lottens bokblogg skriver:

  Dottern vill ju läsa den här, men på svenska så vi väntar på översättningen. Tycker det är underligt att den inte är översatt än!

 4. Jag längtar efter att läsa den här. Tycker så mycket om de första böckerna i serien. Har läst dem på svenska, och vill egentligen fortsätta på svenska, men tror att jag kommer läsa resten på engelska.

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Det är en riktigt bra serie 🙂 Det är jobbigt att vänta på översättningar. Brukar också vilja försöka läsa på samma språk hela tiden, men ibland blir jag för otålig och köper hem resten på engelska.

 5. Pingback: Kaosutmaningen 2015 - C.R.M. Nilsson

 6. Pingback: Cress av Marissa Meyer | Lottens Bokblogg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.