En förtrollad romans

Bildkälla: Discshop.

Bildkälla: Discshop.

Originaltitel: Bewitched
Regissör: Nora Ephron
Manus: Nora Ephron och Delia Ephron
Skådespelare: Nicole Kidman, Will Ferrell, Shirley MacLaine
Produktionsår: 2005
Längd: 102 minuter

Utgått ur sortimentet.

Isabel Bigelow är en häxa som har tröttnat på hur häxor och trollkarlar bara knäpper med fingrarna för att ordna sina problem. Från och med nu ska hon leva ett liv utan magi. Jack Wyatt är en egoistisk skådespelare vars karriär har störtdykt på sista tid. I hopp om att rädda den går han med på att spela i en ny version av tv-serien Bewitched. Nu behöver han bara hitta den perfekta motskådespelaren att överskugga och tror att han har hittat henne i Isabel. Han är omedveten om att just ha satt en häxa i rollen som häxa…

Jag bor tillsammans med en person som lider av kroniskt blädderfinger. Det är nästan omöjligt att få se något eftersom det kliar i det där fingret efter att få bläddra till nästa kanal och se om det finns något bättre där. Så jag har sett bitar av En förtrollad romans många gånger och tyckt att det har verkat vara en rolig film. Men det är först nu som jag har lyckats få se den i sin helhet.

Det är inte direkt ett mästerverk, men En förtrollad romans är både riktigt underhållande och charmig. Mycket, men inte allt, får mig att skratta. Och idén med att göra en remake av en tv-serie genom att göra en film om en remake av tv-serien tycker jag på sätt och vis är riktigt fyndig. Fans av den ursprungliga Bewitched blir kanske besvikna, men jag gillade det.

I vanliga fall brukar Will Ferrell vara en sådan skådespelare som garanterar att jag inte ser en film. Men eftersom han och Jack Wyatt har så mycket gemensamt i sitt överdrivna skådespeleri och det drivs mycket med just det så fungerar han i rollen för min del. Nicole Kidman är, som alltid, bra. Hon lyckas göra Isabel till en riktigt charmerande och rolig karaktär som ofta stjäl scenerna från Ferrell. Hennes naiva inställning och okunskap inför vad det innebär att vara vanlig människa är oftast det som gör En förtrollad romans rolig.

Tyvärr tappar En förtrollad romans en hel del fram emot slutet och blir en salig röra. Det känns också lite väl tillrättalagt att det faktiskt ska bli en romans mellan dem. Skippa romansen, satsa på humorn och charmen, och filmen hade nog blivit snäppet bättre.

En förtrollad romans är inte ett filmiskt mästerverk, men det är en riktigt underhållande och charmig film som är perfekt att slå ihjäl en kväll med.

betyg3

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på En förtrollad romans

  1. Lena skriver:

    Den här såg jag för otroligt länge sedan och har för mig att jag tyckte om den riktigt mycket.

  2. Pingback: Månadsrapport: Augusti 2015 - C.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.