En smakebit på søndag: Saeculum

En smakebit på søndag

Varje söndag delar vi med oss av ett stycke från boken vi håller på att läsa just nu. Detta på initiativ av Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten. Enda regeln är att spoilers undanbedes.

Denna vecka läser jag Saeculum av Ursula Poznanski, som jag vann i en tävling. Det verkar vara en väldigt spännande berättelse, även om jag inte har kommit så långt (har inte haft så mycket tid att läsa nu i veckan, kommer få mer i nästa). Men jag gillar den hittills. Jag tycker om hur den är uppbyggd berättartekniskt att huvudpersonen möter alla övriga karaktärer för första gången och vi lär känna dem med honom.

Saeculum handlar om en rollspelsgrupp som ger sig iväg på ett konvent. Det är Bastians första lajv och han tror att det ska bli en ofarlig flykt till det förflutna. En lek.  Dock griper det förflutna tag i dem och vägrar släppa taget. Är det verkligen en uråldrig förbannelse som har väckts till liv?

Smakbiten är från sidan 37 i mitt ex, som är ett förhandsex, och är en av de många fantastiska beskrivningar som finns i boken:

SaeculumHon var vacker, så oerhört vacker att man är rädd att missa något om man vände bort blicken ett ögonblick. Bastian kom på sig själv med att stirra och stirra på henne i jakt på några skavanker, men istället förlorade han sig i linjerna och dragen i hennes ansikte. Mest imponerande var ögonen. Bärnstensfärgade och ovanligt utdragna, som hos en egyptisk drottning, inramade av täta, böjda ögonfransar. Runt halsen bar hon en rund, guldglänsande medaljong med två hopslingrade drakar på. Om och om igen vandrade hennes hand till smycket och vred det fram och tillbaka, hennes andra hand låg på Georgs knä, huvudet mot hans axel. Hon hade ryggen vänd mot brasan och log när Georg strök henne över håret. Bastian kunde inte låta bli att undra hur det skulle kännas att vara i hans ställe. Hennes mun –

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

28 svar på En smakebit på søndag: Saeculum

  1. Spännande, ska bli kul att höra vad du tycker när du läst ut boken

  2. Beathe skriver:

    Dette var en ukjent bok og forfatter for meg så tusen takk for smakebit og tips!

  3. Monika skriver:

    Låter riktigt intressant, även om just lajv är något som jag inte alls förstår mig på 🙂

  4. Anette skriver:

    Nydelig smakebit! Tusen takk for flott boktips 🙂

  5. Evelina skriver:

    Wow, vilken beskrivning! Tack för smakebiten 🙂

  6. Tine skriver:

    Takk for fin smakebit fra ukjent bok, og riktig god påske!

  7. Carro skriver:

    Måste få tag på den där på annat sätt nu när jag inte vann! 😉

  8. astridterese skriver:

    Jeg leste nettopp Erebos som er en bok av Ursula Poznanski. Den likte jeg så godt at jeg gjerne vil lese denne og. (Erebos handler om et dataspill som også har forgreininger til virkeligheten)
    Ha en rikitg fin søndag!

    • C.R.M. Nilsson skriver:

      Om jag gillar Saeculum, vilket jag tror att jag kommer att göra, tänkte jag att jag skulle läsa Erebos någon gång 🙂 Erebos påminner mig om en tv-serie som gick när jag var barn, även om handlingarna inte är speciellt lika. I den var det en rektor på en privatskola som hypnotiserade eleverna och fick dem att göra en massa saker.

      Tack! Ha en fin vecka!

  9. Tone skriver:

    Ukjent bok og forfatter for meg, men en veldig fin smakebit. Og et stilig cover synes jeg! Svart-hvitt-enkelt, men det gir skumle assosiasjoner. 😉
    God søndag og god påske!

  10. Lena skriver:

    Det här verkar onekligen vara en spännande bok!

  11. Lottens Bokblogg skriver:

    Tack för smakbiten, den var fin. Och grattis igen till vinsten!

  12. Tones bokmerke skriver:

    Takk for smakebiten. Ikke hørt om den. Men det var en god personbeskrivelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.