En smakebit på söndag: Som ett eko

En smakebit på søndag

Varje söndag delar vi med oss av ett stycke från boken vi håller på att läsa just nu. Detta på initiativ av Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten. Enda regeln är att spoilers undanbedes.

Just nu håller jag på och slalomläser för fullt. Kurslitteratur (som även känns relevant för bloggen), bokcirkelbok, bok som jag valt ut att läsa… Jag visste inte riktigt vilken bok jag skulle ta en smakbit ur, så det fick bli den som låg närmast och det var Som ett eko av Diana Gabaldon. Nu har jag kommit fram till sjunde delen i Outlander-serien. Fyra olika storylines gör att boken hittills känns lite rörig, men hon brukar kunna knyta ihop säcken. Plus att den här serien är så underbart beroendeframkallande.

Smakbiten kommer från sidan 63:

Bildkälla: Goodreads.

Hela mänskligheten är en författares verk ”, sa han sakta, ”i en volym. När en människa dör rivs inget kapitel ut ur boken utan översätts endast till ett bättre språk; och varje kapitel måste översättas så. Sedan kommer det en del som jag inte kan utantill, men det här gillade jag: Klockan klämtar också för den som lyssnar”  – hans hand kramade min lätt – ”och även om klockan tystnar, är han från detta ögonblick, som detta tillfälle har skapat, förenad med Gud.”

”Hmm.” Jag funderade lite på detta. ”Du har rätt. Det är mindre poetiskt men lite mer… hoppfullt.”

Jag kände att han log.

”Det har jag också alltid tyckt.”

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

41 svar på En smakebit på söndag: Som ett eko

 1. Eva Trillian skriver:

  Gabaldon – en författare vars böcker synts över allt, länge. Ändå har jag inte lyckats får för mig att läsa någon av dem – än! Kanske börjar det bli dags!
  Tack för smakbiten! Önskar dig en skön söndag!

 2. Monika skriver:

  Jag tror att du snart har övertygat mig om att ge Jamie och Claire en andra chans 🙂

 3. Ewelina skriver:

  Jag måste verkligen ta och läsa denna serie! Tack för smakebiten!

 4. Robert W skriver:

  Jag har helt missat den här serien. Bara sett den nämnas på bokbloggar. Borde kanske glutta lite på den.

 5. Marie Eggimann skriver:

  Tack för smakebiten någon gång kanske jag tar mig an denna serie

 6. anettesbokboble skriver:

  Så fin smakebit. Jamie og Claire er bare helt fantastiske 🙂 🙂

 7. Maddes bokblogg skriver:

  Är ju nyfiken på den här serien men tjockleken på böckerna skrämmer mig lite. Trevlig söndag!

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Jag förstår det 🙂 Jag har ju fått den rekommenderad till mig i åratal utan att jag har plockat upp första boken, men så fick jag första boken som recensionsexemplar och då blev jag fast.

 8. Boklysten skriver:

  Läste ett par av de första delarna i serien men orkade inte fortsätta. Tack för smakbiten!

 9. Siri skriver:

  Fin smakebit :p Har hørt masse om disse bøkene, men ikke lest dem. Vet at kun de fire første er oversatt til norsk, og de er ute av produksjon. Så man kan ikke kjøpe dem lenger…surt. Men tror et norsk forlag skal produsere de på nytt, yay 😀
  – Siri

 10. Lena skriver:

  Tack för smakbiten. Blir bara mer och mer sugen på att läsa denna författare.

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Jag tycker att hon skriver riktigt bra, även om jag ibland kan tycka att hon kanske skulle bli en aning bättre på att begränsa sig – det känns ibland som om hon tar med allt som far genom hennes huvud!

 11. Bokhuset skriver:

  Älskar Gabaldon. Ska ta itu med de senaste böckerna, Skugga av svek 1+2 snart. 🙂

 12. A ROOM OF MY OWN skriver:

  i var och varannan blogg läser man om Gabaldon. jag känner att jag borde läsa. snarast. tack för smakebiten!

 13. Åsa skriver:

  Tack för smakbiten! Verkar vara en ganska omfattande bokserie detta, därav lite skrämmande att starta med. 😉

 14. Lottens bokblogg skriver:

  Tack för smakbiten. Jag ska väl någon gång i år försöka mig på den här serien…

 15. Anita Ness skriver:

  Disse gleder jeg meg til å lese en dag.. Har den første, som jeg kjøpte for flere år siden, men den har blitt liggende.. Nå har jo serien fått en renessanse etter TV-serien så den kommer i nytt opplag på norks også..

 16. Sara Pepparkaka skriver:

  Finns det verkligen så många som sju böcker i den serien nu?

 17. Har lite svårt för sådana där lätt filosofiska livsbetraktelser 🙂

 18. Elin skriver:

  En bok jeg ikke har hørt om før, men høres spennende ut. Likte smakebiten 🙂

 19. Bokdamen skriver:

  Tack för smakbiten! Jag har Gabaldon på Boktolvan efter att ha hört mycket gott om böckerna på olika bloggar, tjockleken avskräcker dock lite, men ska nog göra ett försök med den första boken 😉

 20. ithil skriver:

  Poetisk smakebit! Har hørt om TV-serien ”Outlander”, og er nokså sikker på at jeg har sett en eller flere av bøkene hennes her og der, men aldri tenkt på å lese dem. Plottet virker veldig spennende i hvert fall 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.