En utvärdering av bokrean 2016

På onsdag drar årets stora bokfest igång. (Varför innan lön? Suck.) Då kan det vara läge att kolla på hur det har gått med förra årets reainköp. Har jag läst dem eller samlar de damm i hyllorna?

Jag återanvänder de bilder jag tog förra året.

Här har jag läst och förtrollats av samtliga. Jag kan inte fatta att det tog mig så lång tid att läsa Vilhelm Moberg!

Även här har jag läst båda. Den ena hade jag ju faktiskt läst redan 2015 (Orka torka), men jag ville ha mitt eget ex. Det otäcka könet läste jag nu i februari och det kommer en recension på den så småningom.

Jag tyckte att Modernistas utgåva av Den store Gatsby var så snygg att jag var tvungen att köpa den, fastän jag redan har och har läst boken på engelska. Tender Is the Night har jag däremot inte kommit mig för att läsa.

Här har jag läst Mãn, som nog är min favorit bland Kim Thúys böcker, och Sista brevet från din älskade läste jag ut i lördags.

Båda dessa har jag hunnit läsa.

Även här har jag läst alla, men det är bara Grejen med verb som har fått stanna kvar i min bokhylla. De andra har åkt iväg till Myrorna.

Här har jag också läst alla, men bara Världskrig Z står kvar i hyllan. Och självklart är ju det, det blev ju en av förra årets bästa böcker!

Dessa båda har jag läst.

Det här är de där impulsköpen från slutet av rean som en alltid drar på sig. Den enda som har blivit läst är Väckelse, vilket kanske bevisar att en ska låta bli de där köpen? Vad vet jag.

Av de tjugosju böcker jag inhandlade förra året så har jag läst tjugotvå. Det är väl klart godkänt! Men i år ska jag försöka att inte handla lika mycket böcker. Den visan har ni hört förut, eller hur?

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

16 svar på En utvärdering av bokrean 2016

 1. Joelinda skriver:

  Blir rätt imponerad av att du har läst så många av böckerna du köpte! Det är lätt att plocka på sig mer än man egentligen hinner läsa – eller att man försent inser att det inte riktigt var en bok i ens egen smak.

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Jag försöker skala ned på inköpen och bara prioritera det som jag verkligen är sugen på. Dessutom inte köpa så mycket facklitteratur som bara blir liggande. Det verkar ha fungerat förra året 🙂 Få se om jag lyckas i år igen.

 2. Orka torka hittade jag på loppis

 3. Monika skriver:

  Vilket otroligt bra facit! Du har ju läst nästan alla, jag är imponerad. Jag ska också göra en sammanställning, men mina siffror är ganska deprimerande…

 4. (Domaren av Vilhelm Mobergs pjäs med samma namn visas kl 14:10 i svt1 idag)

 5. [Anna] skriver:

  Wow imponerande att du lyckades läsa så många av dina bokrea böcker 🙂 Jag hoppas att jag inte köper så många i år och att alla blir lästa men vi får se!

 6. Lottens bokblogg skriver:

  Jisses. MVG skulle jag säga! Verkligen ett bra facit. Jag brukar verkligen inte ha så bra resultat…

 7. Sofies bokblogg skriver:

  Bra gjort att ha läst så många av böckerna! Det är sällan jag ser sådant på bokbloggar. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.