En utvärdering av bokrean 2017

Idag så drar årets stora bokfest igång. För första gången på ett antal år så kommer jag inte hänga på låset när Akademibokhandeln öppnar klockan sju, eftersom jag redan då ska ha varit på jobbet i en kvart. Men min trogna och snälla syster har lovat att ta med sig min inköpslista och handla åt mig ♥

Givetvis har jag ju förbokat hos Internetbokhandlarna också, så bokinflödet kan börja. Då kan det var läge att återvända till förra årets bokrea och resultatet är överraskande. Totalt blev det 26 böcker inköpta och av dessa är (!) olästa.

Det tror jag aldrig har hänt förut. Att jag har läst allt jag har köpt på en bokrea till nästföljande rea. Det måste vara något slags rekord. Men det visar att det kanske är ett lyckat recept att gå igenom reakatalogerna och bara köpa det som jag känner att jag vill läsa på störten.

Men då kan vi titta på tidigare år i bloggens historia.

2016

Av 29 inköpta böcker är olästa. Även här försökte satsa på böcker som jag direkt ville läsa och vid förra årets bokrea hade jag bara ett fåtal olästa kvar, så det verkar vara så jag ska tänka när jag köper böcker på rea. Istället för att tänka ”ja, men den låter ju lite intressant,” och sedan samlar den damm i hyllan.

2015

Av 22 inköpta böcker är oläst. Det är:

 • The Fairest One of All av J. B. Kaufman

En faktabok om Disneys film Snövit och de sju dvärgarna, som publicerades i samband med dess sjuttiofemårsjubileum. Jag köpte den mest för att den var fin, då filmen aldrig har varit en favorit. Borde kanske ändå se till att läsa den.

2014

Av 26 inköpta böcker är olästa. Dessa är:

 • Mästaren och Margarita av Michail Bulgakov
 • The Complete and Illustrated Edgar Allan Poe
 • The Complete and Illustrated Oscar Wilde

Den första är med i årets boktolva och jag har faktiskt tänkt att läsa den nu i mars, så den kommer inte förbli oläst länge till. Edgar Allan Poes samlade verk håller jag på och läser just nu. Kanske att jag klämmer Oscar Wildes i år med.

2013

Av 25 inköpta böcker är olästa. Dessa två är:

 • Vintage Fashion av Emma Baxter-Wright
 • Vintage Jewellery av Caroline Cox

Det verkar som om klassiker och faktaböcker är de som blir liggande. Det här är ju egentligen två praktverk, så jag borde nog plocka ut dem ur hyllan,

2012

Av 20 inköpta böcker är fortfarande olästa:

 • Bättre engelska av Carl-Axel Axelsson, Per Jonason, Michael Knight och Kerstin Sundin
 • Teckningskonstens grunder av Barber Barbington
 • The Good Sex Bible av Judy Bastyra
 • The Book of Numbers av Peter Bentley
 • Stora boken om kreativ scrapbooking av Melody Lord
 • Akvarellmålning av David Norman
 • Alphonse Mucha Masterworks av Rosalind Ormiston
 • Varför gråter inte Emma? av Magnus Wennerholm och Emma Jangestig
 • Skönhetsbibeln av Karina Ericsson Wärn

Idel faktaböcker. Mycket som är intressant, men som av okända anledningar har blivit stående i hyllan. Jag funderar på att ta itu med Teckningskonstens grunder för att slå två flugor med en smäll och komma igång att teckna mer.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

4 svar på En utvärdering av bokrean 2017

 1. Monika skriver:

  Misstänkte att det skulle vara få olästa, men det här är ju helt otroligt. Bra jobbat 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.