Enkät

Jag hittade den här enkäten inne hos Bokhuset.

1. Hur hittar du nya böcker att läsa?

Ja, du. Genom bloggar, nyhetsbrev, strosa runt i bokhandlar, prata med andra människor, surfa runt slumpmässigt på nätet, titta på tv. Det är inte så konstigt att jag drunknar i boktips. Information om intressanta böcker är som en flodvåg och jag översköljs varje dag.

2. Hur kom det sig att du började gilla att läsa?

Jag har alltid älskat berättelser. Som barn, innan jag lärde mig läsa, var film den stora grejen. Jag kunde se hur mycket film som helst. Sedan knäckte jag läskoden och en hel värld öppnade sig. Eftersom jag var mobbad, så blev det ett sätt att fly in i en annan värld där jag inte behövde vara den där knäppa tjejen som alla skulle trampa på. Men mest av allt är jag förälskad i berättandet, hur en berättelse kan beröra oss, få oss att leva sig in i en annan värld.

3. Hur har din smak för litteratur förändrats under åren?

Jag har alltid varit mycket förtjust i fantasy, vilket har varit en konstant. Ett tag läste jag också mycket deckare, men jag tröttnade på genren. Skräck är något som jag återvänder till då och då, men som jag slukade i tonåren. Som tonåring vände jag direkt ryggen åt ungdomsböcker, som jag tyckte var barnsliga och tramsiga. De handlade ju bara om relationer och festande, och jag var inte det minsta intresserad. Idag läser jag betydligt mer ungdomsböcker än vad jag gjorde som tonåring. Även om relationer fortfarande är ett hett ämne inom dem så är det större variation och möjligheter inom genren.

4. Hur ofta köper du böcker?

Det blir nog en eller två gånger i månaden. Ibland mer. Då blir det oftast en eller två böcker åt gången. Sedan kommer det ju hem en del recensionsexemplar eller tävlingsvinster, så det blir ett stadigt inflöde av böcker. Lite väl mycket, kanske, om det ens går att få för mycket böcker.

5. Hur kom det sig att du började bokblogga?

Innan jag startade den här bloggen hade jag inte bloggat tidigare och var lite nyfiken på hur det skulle vara. Så jag halkade in på ett bananskal genom att starta en blogg 2012 som jag inte riktigt visste vad den skulle handla om. Skrivande, böcker, lite sådant. Jag följde inte några bokbloggar innan, utan hittade vägen in via Annikas bokbloggsjerka och resten är historia.

6. Hur reagerar du om du inte tycker om slutet på en bok?

Har jag gillat boken fram tills dess, så kommer jag nog känna mig lite sviken. Lite dragen vid näsan. Det är en typisk sak som kan förstöra hela intrycket av boken.

7. Hur ofta bläddrar du fram och smygtittar på slutet av en bok?

Oftare än vad jag borde, måste jag erkänna. Det är som om jag inte kan låta bli att bläddra fram och läsa i förväg. Jag har inget emot spoilers om det är jag själv som får fatta beslutet att ta del av den, och om jag råkar läsa en tvist så blir jag oftast fruktansvärt nyfiken på hur det gick till och sträckläser.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

7 svar på Enkät

  1. Bam skriver:

    Skönt att veta att jag inte är den enda som bläddrar fram ibland…

  2. Lottens bokblogg skriver:

    Skönt med en medsyndare. Jag bläddrar till slutet och får såååå ofta skäll för det 😉

  3. Lena skriver:

    Jag har aldrig någonsin bläddrat fram till slutet. Vet inte vad som skulle kunna få mig till att göra det.

  4. Pingback: Enkätdags (7 frågor)! | Lottens Bokblogg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.