Från blogg till business av Tyra Sjöstedt

från blogg till business

Författare: Tyra Sjöstedt
Förlag: Lind & Co (2012)
Antal sidor: 107 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Exempel på var den kan köpas i olika format
Inbunden | Adlibris, Bokus, CDON

Min syster fick Från blogg till business i julklapp samma år som den kom ut. Hon läste ut den snabbt, då den är väldigt lättläst, och sa sedan att jag borde läsa den, eftersom jag själv bloggare. Jag lånade den och den blev liggande, gömd i en hög, så länge att vi båda hade glömt bort att jag hade lånat den.

Från blogg till business skildrar Tyra Sjöstedts väg från noll läsare till att driva en av Sveriges största bloggar och att ha skapat sin egen butik Style by Tyra. Det är historien om hur en tjej från landsbygden utanför Norrköping blev rikskänd tack vare sin laptop. Med ett skoningslöst driv och brutal ärlighet berättar Sjöstedt om den långa vägen till framgång.

Vad ska jag skriva om den här? Det gick snett mellan mig och den från första början. Jag tror att Från blogg till business faller av två anledningar för min del:

  1. Jag hade andra förväntningar på den, och trodde att den skulle handla mycket mer om bloggande än vad den gjorde.
  2. Jag tillhör inte rätt målgrupp.

Målgruppen för Från blogg till business känns som yngre tonårstjejer som redan följer Sjöstedts blogg och därför är mer intresserade av hennes liv. Det är nämligen snarare än självbiografi än en bok om att omvandla sin blogg till en affärsverksamhet. Jag är imponerad av allt som denna unga tjej har byggt upp med sitt driv och sin envishet, men samtidigt känns det som om allting skildras alltför korthugget för att jag ska få en klar bild av hennes liv. Kanske hade boken vunnit på att vara lite längre.

När det väl handlar om bloggandet, känner jag inte riktigt igen mig. Dödtrafiken beskriver hon som på helger, medan det för den här bloggen snarare är mitt i veckan – onsdag och torsdag – då trafiken helt plötsligt tycks dö. Likaså är det inte lika mycket skitsnack inom bokbloggarvärlden som det tycks vara inom hennes sfär. Det känns inte som om hennes tips går att översätta klockrent mellan olika bloggenrer.

Från blogg till business var inte riktigt min kopp av te, men jag tror att om du sätter den i händerna på någon som är lite yngre än mig så är det nog en peppande och inspirerande bok.

betyg2

Andra som har bloggat om Från blogg till business

Bokugglan; romeoandjuliet

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.