Fullmetal Alchemist: The Revenge of Scar

Fullmetal Alchemist: The Revenge of Scar

Originaltitel: Hagane no renkinjutsushi: Kanketsu-hen – Fukushusha Scar
Regissör: Fumihiko Sori
Manusförfattare: Fumihiko Sori och Takeshi Miyamoto
Skådespelare: Ryôsuke Yamada, Tsubasa Honda, Dean Fujioka
Produktionsår: 2022
Längd: 125 minuter

När bröderna Edward och Alphonse Elric ska återvända till Eds militära överordnade för att rapportera, får de veta att det härjar en seriemördare i trakterna. En seriemördare som särskilt riktat in sig på statliga alkemister för deras synder mot Gud. Både Ed och Al är särskilt sårbara. Saker och ting blir inte bättre av att homunculi ger till sig känna igen, med deras mystiska planer för offerkandidater. Vem är dessutom den mystiske prinsen som jagar efter odödlighet?

Efter att ha blivit positivt överraskad av den första filmen, gav jag mig snart i kast med film nummer två: Fullmetal Alchemist: The Revenge of Scar. Mina förväntningar var lite högre denna gång, men överträffades med råge. Denna film var riktigt bra.

Mycket har att göra med hur väl skådespelarna i Fullmetal Alchemist: The Revenge of Scar väcker sina karaktärer till liv. Ryôsuke Yamada har hittills imponerat som Ed, genom att porträttera både hans stöddighet men också hans goda hjärta innerst inne. Mackenyu är riktigt övertygande som den evangelistiske seriemördaren Scar, som har sina anledningar till att handla som han gör. Stor detalj har lagts vid sminkningar och kostymering för att väcka detta universum till liv.

Handlingen i Fullmetal Alchemist: The Revenge of Scar är mycket mer sammanhållen och segar inte ihop på samma sätt som den första filmen. Det kommer dock en punkt halvvägs när det känns som om filmen är slut, men den ska fortsätta i en timme till. Objektivt sett är nog dessa filmer inga höjdare, men nostalgivärdet och deras campiness gör att de är riktigt beroendeframkallande. Samt dess respekt för källmaterialet.

Fullmetal Alchemist: The Revenge of Scar är en riktigt bra tolkning av detta universum. Men får en film verkligen sluta med en sådan cliffhanger? Särskilt som Netflix inte kommer släppa nästa film förrän 24 september?

(Mina recensioner ligger lite efter, som ni märker.)

Betyg 4: Gillade den verkligen.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.