God jul!

God jul önskar jag och Marabo, den nya blogghunden!

Vem är Marabo? undrar ni som inte följer mig på Instagram. Jo, Marabo är min för tidiga julklapp till mig själv. I slutet av september när min utmattning var som värst och jag mådde som sämst, insåg att jag aldrig skulle bli frisk om jag inte skaffade hund. Det har liksom varit ett av mina stora mål med vuxenlivet: att bli hundägare. Och även om mitt schema inte är optimalt, så går det att lösa och jag har mycket kärlek och tid att ge en liten hund.

Så jag lade ut en annons på Blocket. Det första svaret kom från en familj i Örebro där de berättade om sin treåriga blandrastik som hette Marabo. Hon är en blandning shih tzu/griffon/powerpuff, samt en bestämd och social liten dam. Jag kände mig lite tveksam, men vi åkte och hälsade på henne den första oktober. Hon och Lillebror, min systers hund, rök ihop några gånger och jag kände mig tveksam, men hon kröp in och satte sig under mig när jag satt på huk och jag smälte. Så hon fick följa med hem på prov i en månad, fast jag inte skulle komma hem med hund.

Det började inte så strålande. Min ångest klättrade till nya nivåer. Redan första veckan fick vi åka till veterinären eftersom hon, trots vaccination, lyckades få kennelhosta. Men när den där provmånaden fortlöpte, desto mer förälskad blev jag i henne. I början av november var det otänkbart att hon skulle flytta tillbaka, och hon och Lillebror hade blivit goda vänner.

Marabo är det bästa beslutet jag har fattat, fastän det inte kändes så i början. Och den bästa julklappen jag kommer att få i år.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning. Bokmärk permalänken.

12 svar på God jul!

 1. Monika skriver:

  God jul! Djur är en fantastisk medicin, nästan som ett universalmedel.

 2. God jul! Djur hjälper verkligen <3 Hade också sån hemsk ångest när Aramis kom in i mitt liv men från den stunden började det i alla fall gå sakta åt rätt håll. Han räddade mig och nu fortsätter Nitro med det.

 3. Sara Pepparkaka skriver:

  Det är så trevligt med husdjur!

 4. Lottens bokblogg skriver:

  God jul! Ett husdjurs kärlek kan hjälpa mot mycket.

 5. Boklysten skriver:

  God Jul! Husdjur är nog det bästa som finns när man inte mår så bra.

 6. Camilla skriver:

  Det är hemskt att inte må bra då kan ett djur hjälpa, hoppas nu att du och Marabo får en fin jul och en fortsatt god och härlig framtid ihop,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.