Gör vackra smycken av pärlor av Gro Aanesen

gör vackra smycken av pärlor

Författare: Gro Aanesen
Originaltitel: Perlor på en snor
Översättare: Anita Sandberg
Förlag: Bokförlaget Semic (2007)
Antal sidor: 71 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Har utgått ur försäljning.

Fördelarna med att tillverka sina egna smycken är många: du får precis vad du vill ha, de passar din personlighet och dina kläder. Gör vackra smycken av pärlor bjuder på inspiration och smycken att frestas av. Svårighetsgraderna varierar, materialen kan blandas hejvilt och du kan virka eller trä pärlorna på plats. Gro Aanesen visar dig steg för steg hur du ska tillverka dina egna smycken.

Gör vackra smycken av pärlor är ett sådant där märkligt bokreaköp, där jag inte har en aning hur jag tänkte när jag köpte det. Smycken har jag inte tillverkat på år och dagar, och när jag sätter igång med en av beskrivningarna blir jag snabbt påmind om varför. Resultatet må vara tillfredsställande och vackert att beskåda, men vägen dit är kantad av rasande svordomar och pärlor som glider av tråden i tid och otid.

Det som gör att jag uppsöker denna typ av böcker, oavsett om det gäller virkning eller smyckestillverkning, är att jag vill känna en gnista tändas. Det måste vara så att jag får svårt att bestämma mig i vilken ände som jag ska börja. Kort sagt: jag vill bli inspirerad. Det är förstås en högst individuell känsla, men för mig faller Gör vackra smycken av pärlor kort inom målet. Av alla de beskrivningar som finns är det endast fyra som jag känner mig sugen på att göra, och då med ganska kraftiga modifieringar. Det här armbandet är inspirerat utifrån en beskrivning från boken:

görvackrasmyckenavpärlor

Vad är det som gör att Gör vackra smycken av pärlor inte inspirerar mig? Det är troligen att få av smyckena som skulle passa in i min stil. Min känsla är att majoriteten av smyckena passar ihop med en mer bohemisk stil än vad min är. Jag gillar lite enklare, mer stilrena smycken och det var väldigt få i Gör vackra smycken av pärlor som passade in på den beskrivningen.

Vid en blott genomläsning ter sig beskrivningarna smått obegripliga, men när du väl sätter dig ned med boken och pärlorna i högsta hugg upptäcker du att Gör vackra smycken av pärlor är väldigt pedagogiskt uppbyggd. Det är lätt att följa de olika stegen för att nå fram till ett fint smycke.

Gör vackra smycken av pärlor fann jag kanske inte lika inspirerande som jag skulle ha önskat, men det är fortfarande en bra bok för den som vill tillverka sina egna smycken.

betyg3

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Gör vackra smycken av pärlor av Gro Aanesen

 1. Lottens bokblogg skriver:

  Den här typen av böcker borde passa mig som pärlar men det beror verkligen på om det klickar eller inte…

 2. Freja skriver:

  Jag har nyss (i somras) börjat pärla, jag tycker det är kul, men svårt!

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Det är väldigt svårt! Det här armbandet jag gjorde skulle vara lätt, men jag tyckte det var svårt att hålla reda på alla trådarna och ju längre upp jag kom, desto svårare blev det att få pärlorna att ge fan i att glida av tråden igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.