Hjärtat får inga rynkor av Mark Levengood

Författare: Mark Levengood
Förlag: Piratförlaget (2008)
Antal sidor: 160 sidor
Recensionsexemplar: Nej

Exempel på var den kan köpas i olika format
Inbunden | Adlibris, Bokus, CDON

I Hjärtat får inga rynkor vecklas Mark Levengoods universum ut, en värld där kinesiska Elvisimitatörer skimrar i kapp med Danmarks drottning, där Körskolläraren Som Gud Glömde samsas med Jesus i Orlando (som Gud helst skulle vilja glömma). Här möter vi nya vårar som blommar i krematoriets park och grannens otäta hund. Hjärtat får inga rynkor lär oss varför det är vådligt att tolka folk i form av blombuketter samt faran av att stå på huvudet om man inte bär trosor. (Baksidestexten)

En kväll när jag mådde dåligt psykiskt befann jag mig hemma hos mina föräldrar och hade lämnat min bok hemma. Mamma fick då utmaningen att välja ut en bok åt mig och valde då Hjärtat får inga rynkor. Jag har inte läst något av Mark Levengood tidigare, men minns hur mamma och mormor läste honom med förtjusning och utbytte tankar om honom. Även jag läste Hjärtat får inga rynkor med stor förtjusning. Bilden jag har av Mark Levengood är som ett genomsnällt mumintroll, därför tar det mig med överraskning att han kan vara elak mellan varven. I vilket fall skriver han underhållande och mysigt om olika anekdoter ur sitt liv.

Jag skrattar högt åt berättelsen om körskolläraren som gud glömde och flertalet andra av hans berättelser. Hjärtat får inga rynkor är mysig underhållning för stunden, trots försök att klistra på ett djup alla Ernst Kirchsteiger vilket jag kan tycka är lite irriterande. Alla berättelser behöver inte innehålla en sensmoral om hur vi ska bli så mycket bättre människor.

Men på det stora hela bjuder Hjärtat får inga rynkor på varma skratt och håller en sällskap för stunden, som om Mark Levengood satt i ens vardagsrum och läste högt för en.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Hjärtat får inga rynkor av Mark Levengood

  1. Pingback: Månadsrapport: Augusti 2018 - C.R.M. NilssonC.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.