Höstläsningstag

Jag har blivit taggad av The Cabinet of Miss Magic att göra denna höstläsningstag

1. Är det några speciella böcker du planerar att läsa under hösten?

Det finns ju en del. Men några jag absolut hoppas hinna med är Ibland bara måste man av David Levithan; Luna av Julie Ann Peters; The Watchmaker of Filigree Street av Natasha Pulley och The Scottish Prisoner av Diana Gabaldon.

2. September är förknippad med skolstart. Vilken bok tyckte du bäst om att läsa i skolan? Och vad var / är dina favoritämnen?

Jag hade ju turen att mina lärare ofta lät mig välja helt fritt vad jag skulle göra, vilket uppmuntrade mitt läsintresse. Men den bästa högläsningsboken som jag minns det var Godnatt Mr Tom av Michelle Magorian. Bäst assigned reading var nog Möss och människor av John Steinbeck.

Svenska och engelska har sedan högstadiet varit stora favoriter. Under gymnasiet tillkom filosofi och kinesiska.

3. I oktober är det Halloween. Gillar du läskiga böcker och filmer och i så fall vilka?

Jag tycker om skräck, men det är inte längre en av mina favoritgenrer. När det gäller skräck är jag kräsen. Blodigt med avslitna kroppsdelar och dylikt skrämmer mig inte, utan gör mig mest äcklad. Äckel =/= skräck, i min mening. Jag tycker om böcker som bygger upp stämningen successivt. Allt är lite lågmält, krypande tills du inser att nej, jag måste sova med lampan tänd i natt.

En sådan bok tycker jag att Kvinnan i svart av Susan Hill är. Den är en riktigt klassisk spökhistoria, men ändå så sjukt obehaglig.

4. Vilken bok passar för mysläsning under mörka höstkvällar?

Jag tycker att det finns få tillfällen som passar så ypperligt för att läsa om Harry Potter som hösten. Eller, jag tycker du ska läsa om Harry Potter året runt, men det är något särskilt med att kura ihop sig under en varm filt och med en kopp thé i handen och gråta till sista boken.

5. När du har krupit upp i soffan med en mysig bok, vad vill du dricka för varm dryck?

Thé. Jag tål inte kaffe längre och egentligen inte heller svart thé, men annat thé är gott. En kopp African Rooibos skulle inte sitta fel just nu…

6. Har du några höstplaner du ser fram emot?

Jag har faktiskt inte så många höstplaner. Den enda är att jag börjar på ett nytt jobb nu i oktober, vilket gör att jag förmodligen kommer att stupa i säng så fort jag kommer hem. Annars hoppas jag hinna iväg för att se Fantastiska vidunder och var man hittar dem i nära anslutning av premiären. The final trailer släpptes ju för ett par veckor sedan och visst ser det läckert ut?

Ytterligare planer är att övningsköra, övningsköra, övningsköra. Jag tror inte jag kommer kunna ta körkortet förrän fram emot december/januari, men det ska bli av.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

10 svar på Höstläsningstag

 1. Håller med om Kvinnan i svart 🙂

 2. Ewelina skriver:

  Jag har länge tänkt läsa Kvinnan i svart, det låter ju lovande! Lycka till med övningskörningen!

 3. Godnatt Mr Tom var en av mina favoriter också. Och Möss och människor (och Pärlan också den av Steinbeck) har gjort outplånliga intryck 🙂

 4. Monika skriver:

  Boken Kvinnan i svart var väldigt mycket läskigare än filmen, men det var ändå inte tillräckligt för att jag skulle känna att jag blev rädd eller på något sätt orolig 🙂

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Jag blev så överraskad över hur mycket den skrämde mig, med tanke på att jag kunde förutsäga nästan steg för steg vad som skulle hända. Men jag tyckte Susan Hill målade upp stämningen så skickligt 🙂

 5. MissMagic skriver:

  Så roligt att läsa dina svar 🙂
  Jag hoppas du kommer gilla The Watchmaker of Filigree Street lika mycket som jag 🙂 Och hjälp vad jag ser fram emot Fantastiska vidunder och var man hittar dem 😀

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Jag går och sneglar på The Watchmaker hela tiden när jag passerar min oläst-hylla. Vill verkligen läsa den snart 🙂 Och jag har verkligen höga förväntningar på Fantastiska vidunder och var man hittar dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.