Husdjurens hemliga liv 2

Originaltitel: The Secret Life of Pets 2
Regissör: Chris Renaud
Manus: Brian Lynch
Skådespelare: Patton Oswalt, Kevin Hart, Eric Stonestreet, Jenny Slate, Tiffany Haddish, Lake Bell, Nick Kroll, Dana Carvey, Ellie Kemper, Chris Renaud, Hannibal Buress, Bobby Moynihan, Harrison Ford
Produktionsår: 2019
Längd: 86 minuter

När jag såg föregångaren blev jag lite besviken, men Husdjurens hemliga liv 2 blir en positiv överraskning. Jag upplever att den har mycket mer hjärta och charm än den föregående. Här har Max lilla familj utökats ytterligare när ägaren Jenny har träffat en man och de fått barn tillsammans. Motvilligt charmas Max av den lille bebisen, men blir snart medveten om alla faror som lurar i världen. Han börjar utveckla en mängd stressrelaterade beteenden som oroar hans ägare. De reser ut på landet, där han träffar den äldre hunden Rooster (med röst av Harrison Ford) som har en hel del att lära honom om mod. Innan de reser anförtror Max sin favoritleksak, Flitiga biet, till Gidget, men dessvärre kommer leksaken på avvägar. Dessutom blir kaninen Snöboll indragen i kampen för att befria en fångad tiger från en skum cirkus.

Med så många sidohandlingar, känns det som om Husdjurens hemliga liv 2 borde bli spretig. Istället fungerar övergångarna mellan de olika sidohandlingarna väl. Vi får följa dels Max resa mot att acceptera farorna som finns i världen och att det inte går att skydda sig mot allting; dels Gidgets kamp för att återta Flitiga biet från ett gäng katter och, avslutningsvis, Snöbolls kamp mot den skumma cirkusen för att kunna rädda tigern Hu. Snöboll kommer aldrig bli en favoritkaraktär. Det är fortfarande något ansträngt och flåshurtigt över den humor som förekommer i hans scener.

Men i övrigt upplever jag att Husdjurens hemliga liv 2 har en mycket bättre balans mellan humor och allvar. Jag sitter och ler medan jag tittar på filmen, och skrattar uppriktigt högt flera gånger. Ett varmt och mysigt familjeäventyr.

Betyg 4: Gillade den verkligen.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Husdjurens hemliga liv 2

  1. Lena skriver:

    Den filmen är så mysig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.