Iliza Shlesinger: Hot Forever

Iliza Shlesinger: Hot Forever

Regissör: Steve Paley
Manusförfattare: Iliza Shlesinger
Skådespelare: Iliza Shlesinger
Produktionsår: 2022
Längd: 68 minuter

Iliza Shlesinger är tillbaka med en ny ståuppspecial för Netflix räkning, den sjätte i ordningen: Hot Forever. Här avhandlas ämnen såsom alla flickors fula bh, den som får hänga i hur länge som helst; skavande byxdressar och hur en man bör lägga sig i en säng. Hon kommer i sedvanlig ordning med goda råd och dråpliga iakttagelser.

Iliza Shlesinger är en av mina favoritkomiker. Hon har en enastående förmåga att berätta en historia, använda sin kropp och sina ansiktsuttryck för att förstärka de poänger hon gör. I Hot Forever kickar vi igång med skämt kring pandemin i form av kängor riktade mot TikTok-danser. Detta förflyttar sig smidigt över till råd riktade till 30-åriga män kring dejting och sex, och alla kvinnors fula BH:ar. Det är skarpt och rappt, som man kan förvänta sig av Iliza Shlesinger.

Hon räds heller aldrig att bli politisk i sin ståupp. I Hot Forever är hon kanske mer politisk än någonsin. Hon använder sin plattform för att föra ut sina budskap, såsom motstånd mot de hårdare abortlagarna, men gör det inom ramen för sin konst. Hon använder sig av berättelser som bygger upp mot skämt, men förmedlar också det blodiga allvaret i det hon säger. Det är en balansgång hon behärskar väl.

Men även om jag tycker att Hot Forever är sevärd, så hade jag nog förväntat mig något mer. Iliza Shlesinger är onekligen en av de bästa komikerna idag, men ibland stannar showen upp. Det blir långa stunder när hon berättar en historia, som aldrig tycks leda till något skämt. Det blir en del skratt, men kanske inte lika många som vanligt. Dock måste hennes diskussion kring incels nämnas som ett lysande exempel på hennes fantastiska komiska förmåga.

Med sin skarpa iakttagelseförmåga och osvikliga tajming, gör Iliza Shlesinger ändå Hot Forever väl värd att se.

Betyg 4: Gillade den verkligen.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.