Jag ska hålla mig kort om Oscarsgalan

Detta är en dag som inleds med grus i ögonen och ett starkt sug efter kaffe (alternativt att dra sig tillbaka till sängen igen). Men detta beror inte på att jag satt uppe och tittade på Oscarsgalan, utan därför att jag, lite sådär överoptimistisk som jag kan vara, trodde att om jag steg upp lite tidigare så skulle jag bli mer effektiv. Så var inte fallet.

Men det här inlägget skulle handla lite kort om Oscarsgalan. Jag kan inte säga att jag har följt det fanatiskt eller att jag har sett alla filmerna. Jag tror att jag hade sett tre av de nominerade filmerna, ärligt talat. Jag brydde mig bara om två kategorier när jag kollade resultatet imorse.

Bildkälla: Les Misérables Facebooksida.

Best Performance of an Actress in a Supporting Role: När jag på lite darriga ben och lätt bedövad gick ut från biosalongen efter att ha sett Les Misérables, vände jag mig till min syster och sade att det skulle vara skandal om inte Anne Hathaway fick en Oscar för denna prestation. Jag är därför väldigt glad att hon vann i denna kategori.

Best Animated Feature Film of the Year: Min älskling Modig var ju nominerad och jag jublade lite när jag såg att den hade kammat hem den.

Däremot tyckte jag det var väldigt märkligt att de på nyheterna imorse sade att det var överraskande att Berättelsen om Pi vann så många priser. Var det överraskande? Jag har inte sett filmen, men jag hade tippat på att den skulle vinna väldigt mycket av det som den var nominerad till. Särskilt att den skulle vinna för sina specialeffekter (även om det skulle ha tickled me pink om The Avengers hade vunnit).

Vad säger du – vann rätt filmer?

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv. Bokmärk permalänken.

2 svar på Jag ska hålla mig kort om Oscarsgalan

  1. Jag såg Berättelsen om Pi igår och måste säga att det var en jättebra film. Jag gillade den från början och slut.

    • C.R.M. Nilsson skriver:

      Jag har fått intrycket att det är en bra film och det känns skönt att någon bekräftar 🙂 Jag förstod inte riktigt vad de på TV4 svamlade om när de sa att det var en överraskning, därför att jag hade räknat med att den skulle ta ganska mycket priser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.