Kung Fu Panda bjuder på en del skratt

Bildkälla: Discshop.

Bildkälla: Discshop.

Regissör: Mark Osborne och John Stevenson
Manus: Ethan Reiff
Skådespelare: Jack Black, Angelina Jolie, Jackie Chan, Dustin Hoffman, Ian McShane, Lucy Liu, Seth Rogen
Produktionsår: 2008
Längd: 88 minuter

Exempel på var den kan köpas i olika format
Bluray | CDON, Discshop
DVD | CDON, Discshop

Po är stor, klumpig och gladlynt. Och världens största kung fu-entusiast. Ingen av dessa egenskaper ger honom några fördelar där han hjälper till i pappans nudelrestaurang alla sju dagar i veckan. När nyheten om att mästare Shifu ska välja ut Drakkrigaren från De fruktade fem, Pos största idoler, vill han inget hellre än att närvara. Livet förändras dock drastiskt när han finner sig själv utvald och måste börja träna för att bli Drakkrigaren. Fredens Dal hotas av en farlig inkräktare, snöleoparden Tai Lung. Frågan är om Po kommer hinna bli en tillräckligt skicklig krigare i tid…

Kung Fu Panda är en film som jag har sett flera gånger tidigare. Det brukar vara en film som jag vänder mig till för att bli på gott humör och jag hoppades lite på samma effekt denna gång. Tyvärr blev det inte riktigt så. Kanske är detta en film som helt enkelt inte håller för att ses om ett oändligt antal gånger.

Det finns nämligen ett begränsat antal gånger som det förblir kul att någon är lite klumpig och i dålig form. Efter en stund fastnar skratten i halsen. Ändå är det så svårt att inte bry sig om Po, den store drömmaren med hjärtat på det rätta stället. Kung Fu Panda är en berättelse om att kämpa för att nå sina drömmar, även när alla odds tycks vara emot en. Och att det är okej att inte vara helt perfekt.

Snyggt animerad är Kung Fu Panda till största del. Miljöerna är vackra och humorn väl skildrad. I actionsekvenser kan det dock komma att likna lite väl mycket ett tv-spel. Det är nästan så att jag börjar se mig om efter kontrollen och ska försöka börja styra Tai Lung när han bryter mot fysikens lagar. Ändå är det till största delen förbaskat snyggt.

Kanske är storyn i Kung Fu Panda lite väl igenkännlig. Stor älskvärd luns som lyckas uppnå alla sina mål. Men det är skildrat med en hjärtlighet och värme som gör att den sticker ut från andra filmer i genren.

Även om jag inte tyckte att Kung Fu Panda var lika kul denna gång, så är den klart sevärd. Och den bjuder på en del skratt ändå.

betyg3

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.