Läsplanering: December 2016

I december tänker jag vräka på med julläsningen. Det kan krävas lite extra eftersom jag ska jobba på självaste julafton och juldagen, och sedan blir det flyttpackning för hela slanten när jag är ledig. Jag har nämligen lovat att inte börja packa förrän efter jul… Hur mycket läsning det blir i slutet av december återstår att se.

Läser just nu

  • Rosenmiraklet av Jean Genet började jag läsa i måndags och det kommer nog att ta sin lilla tid. Jag tycker om hans böcker, men de är inte helt lättlästa utan kräver en del andningspauser.

Tänker läsa

decembertankerlasa

  • Pettson får julbesök av Sven Nordqvist köpte jag tidigare i år just för att spara till decemberläsningen. Det kommer säkert bli en riktigt mysig stund.
  • Tomtemaskinen av Sven Nordqvist, dito som ovan.
  • Let It Snow av John Green, Maureen Johnson och Lauren Myracle hoppas jag ska hjälpa mig ytterligare komma i julstämning.
  • Silver on the Tree av Susan Cooper är sista delen i serien. Jag kommer inte ihåg den här boken så väl, så det ska bli spännande att läsa om den.

Om jag känner att jag hinner kommer jag säkert försöka klämma A Christmas Carol and Other Christmas Stories av Charles Dickens också.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

8 svar på Läsplanering: December 2016

  1. Monika skriver:

    Vad härligt med en massa julläsning 🙂

  2. Lena skriver:

    Åh, det är så mysigt att läsa lite juliga böcker i december. Gillar själv även att se några filmer med jultema. Kikade faktiskt härom dagen på En underbar jävla jul och den var riktigt rolig.

  3. Åh jag måste nog lyssna på Pettson och Findus julböcker igen!

  4. Annette skriver:

    Vilken mysig mix av böcker! Jag skall också läsa Let it snow, vi får hoppas att den är så mysig som den ser ut på omslaget (men jag ser att vi inte har samma omslag, kanske olika upplagor). Jag brukar också ladda på med julstämning genom böcker, bland annat Astrid Lindgrens Jul i Bullerbyn, som är så mysigt skriven och har så vackra, juliga bilder. Den här: http://cdon.se/b%c3%b6cker/astrid_lindgren/jul_i_bullerbyn-249655 Pettson och Findus är ju också så härliga böcker, och jag gillade julkalendern med dem, väldigt mysig.

    • C.R.M. Nilsson skriver:

      Jag kommer att läsa Let It Snow på engelska, så det är nog därför våra ser annorlunda ut 🙂 Jag visste inte ens om att den skulle komma ut på svenska förrän den dök upp på en del bokbloggar.

      Jul i Bullerbyn får jag kanske införskaffa till nästa år. Måste ju bygga upp julläsningen då också 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.