Läsplanering: Juni 2021

I maj försvann jag verkligen ned i uppsatsträsket, men hann ändå med att läsa mycket. Förvånande med tanke på att min upplevelse var att jag konstant umgicks med min uppsats. Om jag inte skrev på den, så tänkte jag på den. Men nu är den till stora delar klar och jag kan börja fundera på opponering och framläggning.

I juni börjar jag jobba heltid igen, så vi får se hur det blir med läsningen då. Men dessa fyra vill jag lite särskilt läsa i juni:

  • Hundmöten av Memea Mohlin. Hyllvärmare. Jag köpte den här på en digital loppis som mina hundrastare ordnade förra året och eftersom min lilla dam inte all gånger är så förtjust i andra hundar, så tänkte jag ge mig i kast med den.
  • Drakens kraft av Jane Yolen. Omläsning av en barndomsfavorit. Jag blev ju positivt överraskad av Den röda draken i maj, så jag hoppas att den här ska vara lika bra.
  • Inkallning! av Pippa Mattinson. Bokreafynd från i år. Man kan beskriva min älskade Marabo på många sätt: världens sötaste, en riktig knasboll och hur mycket charm som helst i en liten hundkropp. Men lyhörd? Selektivt döv, snarare. Och envis som synden.
  • Blå av Maja Lunde. Bokreafynd från i år. Andra delen i hennes klimatkvartett, som inleddes med Binas historia.

Har du läst någon av dessa? Är det någon du är nyfiken på eller skulle rekommendera?

Vad ska du själv läsa i juni?

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.