Läsplanering: Maj 2017

För att citera T. S. Eliot: ”April is the cruellest month, breeding / Lilacs out of the dead land, mixing / Memory and desire, stirring / Dull roots with spring rain.” Förhoppningsvis blir maj lite mer ”the darling buds of May” och våren sätter fart. Jag vill ju kunna sitta ute på balkongen och läsa någon av dessa:

 • Det finns annan frukt än apelsiner av Jeanette Winterson. Bokreafynd från i år. Det är så märkligt att jag inte har läst hennes debutroman.
 • Elsa Beskows sagoskatt: Tripp trapp trull av Elsa Beskow. Ytterligare ett bokreafynd från i år. Passar in i min sagotemaläsning.
 • Fyrmästarens dotter av Ann Rosman. Hyllvärmare/boktolva. När jag började bokblogga var det många som skrev gott om den här så jag hoppas att jag kommer gilla den, trots att det inte är min genre.
 • The Adventures of Sherlock Holmes av Arthur Conan Doyle. Omläsning. Den här läste jag samma år som jag börjat bokblogga och jag minns det som en suverän novellsamling.

Har du läst någon av dessa titlar?

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

6 svar på Läsplanering: Maj 2017

 1. Monika skriver:

  Ann Rosman är riktigt bra, även om nu just Fyrmästarns dotter inte riktigt är hennes bästa. Jag hade väldigt svårt att komma in i den, men böckerna har bara blivit bättre och bättre 🙂

 2. Lottens bokblogg skriver:

  Ann Rosman har jag läst en bok av som jag gillade 🙂

 3. Lena skriver:

  Har läst de två första böckerna i Rosmans serie. De är jättebra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.