Logikens lagar upphör att gälla i bokhandeln

Vad behöver en person som har 269 (nu 274) olästa böcker i sina bokhyllor? Jo, ytterligare fem böcker!

Jag blev väldigt sugen på att gå på Myrorna igår och tänkte att jag skulle leta efter Fifty Shades of Grey, ifall någon skulle ha gjort sig av med den. Jag är hemskt nyfiken, men inte villig att betala fullpris. Velar dessutom fram och tillbaka något förskräckligt med huruvida jag vill läsa den.

Den fanns inte där. Istället hittade jag först The Windup Girl av Paolo Baciagalupi, som står på min att-läsa-lista tack vare att Chicken skrev om den under någon jerka. Boken var i otroligt fint skick, nästan nyskick, så jag norpade åt mig den. Tycker att premissen verkar otroligt intressant och jag läser inte tillräckligt mycket sci-fi fastän jag gillar det.

Jag har något emot att handla med kort för små summor. Jag vet att det är lite knäppt. Men jag ville verkligen ha ovanstående bok så det var bara att leta efter ytterligare en bok. Då jag alltid är på jakt efter något av Jeanette Winterson jag inte läst eller den enda Sarah Waters roman jag inte läst, började jag vandra bland hyllorna. När jag letade efter W-böckerna fick jag av en slump syn på Frost av Maggie Stiefvater. Titeln var bekant, omslaget var fint, handlingen lät intressant, så jag plockade åt mig den. Det var först på bussen hem när jag bläddrade i den som jag kom på att det jag hade hört om boken var långt ifrån bra. Vi får väl se vad jag själv tycker.

Fortfarande Alice av Lisa Genova var en sådan där bok jag ville läsa precis när den kom ut. Innan jag började blogga var jag fruktansvärt dålig på att komma mig för att läsa nyutkomna böcker. Ärligt talat är jag fortfarande rätt dålig på det. Bloggbohemen påminde mig om bokens existens så nu ska jag komma för mig att läsa den.

Lite ”yrkesskadad” är ju psykologinörden så en bok som heter Fri från oro, ångest och fobier och handlar om KBT [Kognitiv beteendeterapi] låter ju jätteintressant. Det ska tydligen vara lite av en självhjälpsbok, vilket jag ställer mig tveksam till hur det skulle fungera. Men det ska bli intressant.

Efter lite om och men lyckades jag ta mig upp till Akademibokhandeln (min stad är Staden Med Dålig Planering och alla vägarbeten gör det halvt omöjligt att ta sig fram). Jag skrev redan i förra veckan på twitter att jag nog var tvungen att köpa Himlens fånge av Carlos Ruiz Zafón, men det blev inte av då. Idag blev det dags och jag ser fram emot att återvände till De bortglömde böckernas gravkammare.

När jag satt med mina påsar på bussen och Varför vara lycklig när du kan vara normal? i väskan, tänkte jag i stilla sinne att detta är snudd på sjukligt. Varefter jag ryckte på axlarna, bläddrade i mina nya böcker och begravde näsan i Wintersons bok. För övrigt blev jag så uppslukad av läsandet att jag nästan missade min hållplats…

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning. Bokmärk permalänken.

7 svar på Logikens lagar upphör att gälla i bokhandeln

  1. Boktrollet skriver:

    Ja men det tycker jag att du ska unna dig, jag menar det är ju synd att låta böckerna stå och samla damm i affären eller hur?

  2. Maria skriver:

    Det är ju så roligt att köpa böcker! 😀

  3. Monika skriver:

    Alltså, begagnade böcker, som till exempel på Myrorna, letar ju efter ett nytt hem. Det är ju som att gå till ett sådant där ställe där det bor hemlösa djur och inte ta med sig ett hem 🙂

  4. Pingback: Nyförvärv |C.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.