Bokbloggsjerka: 2 snabba

Bokbloggsjerka

Fredag igen. Då är det dags för jerkan hos Annika och denna vecka har vi två frågor: Det har väl knappast gått någon förbi vem det var som vann Nobelpriset i litteratur, och en av veckans frågor är naturligtvis om det var rätt person som kammade hem priset?

I dag kom jag hem från biblioteket med hela famnen full av böcker, och det beror inte på att jag är utan läsning, utan det hänger helt enkelt ihop med att jag är beroende av böcker. Vilket leder oss till fråga nummer två: hur många böcker finns just nu i din att-läsa-hög?

Jag har inte läst Mo Yan, så jag kan inte direkt uttala mig om saken. Jag har haft Det röda fältet stående i bokhyllan i cirka fem år. Köpte den under den tiden då jag köpte allt Myrorna hade av asiatiska författare. Eftersom den har stått så länge upplever jag att den förmodligen inte har varit så lockande. Det kan sammanfatta mina känslor inför Mo Yan ganska väl.

(Förresten kan jag rekommendera att leta efter Yan på Myrorna. Myrorna här i stan brukar har minst 3 exemplar av Det röda fältet inne).

När det gäller min att-läsa-hög… jag köpte fem nya böcker igår. Jag har 274 olästa böcker. De är alla mina egna. Hittills i oktober har jag köpt åtta böcker och jag brukar genomsnittligen läsa 5-6 per månad. Jag vet inte hur jag får den matten att gå ihop när jag är i bokhandeln…

 

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

32 svar på Bokbloggsjerka: 2 snabba

 1. Anna skriver:

  Det är lätt att glömma allt vad matte heter i bokhandeln. Det händer mig ofta på adlibris 🙂

 2. I bokhandeln upphör logikens lagar att gälla…

 3. Monika skriver:

  Jag vet inte riktigt vad matte har med böcker att göra. Det är förmodligen därför även jag köper fler böcker än vad jag hinner läsa.

 4. Linda skriver:

  Jag har ett köparbeteende som inte är särskilt sunt, men däremot väldigt roligt. Jag gick igång på Marian Keyes senaste + de jag redan hade i inkorgen som jag tvekat att köpa i flera veckor. Men så kommer det en måste-läsabok och då åker hela konkarongen iväg. Grattis adlibris som har mig som kund. Bra tips om Myrorna!

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Mitt köparbeteende är som sådant att jag går in för att hitta en specifik bok och kommer ut med fem andra som har stått på min-att-läsa-lista.

   Tänkte att det kunde vara bra eftersom han i stort sett alltid finns där 🙂 Så behöver folk inte köpa alltför dyrt.

 5. Jisses! 😀 Då känner jag mig ganska långt efter med mina cirka 30 olästa i hyllan 😀

 6. Boklusen skriver:

  Ojoj, det var många olästa böcker! Där slog du mig med råge. Konstigt att man hela tiden blir sugen att läsa det man inte har:)!

 7. Susanne skriver:

  Oj oj! Mycket läsning att se fram emot, alltså!

 8. Jag är trots allt imponerad att du har en bok av honom. Det verkar som att det är få här som har det.

  Oj, det var lite böcker. Jag har ungefär 125 olästa böcker om jag kan räkna ordentligt. I min takt med typ 4 böcker per månad skulle det ta mig ungefär 3 år att läsa alla..

 9. Lena skriver:

  Bra tips att leta efter kinesiskt på Myrorna. Skall jag komma ihåg. Att läsa högen var väl sådär att räkna:))

 10. annelie skriver:

  Det verkar som vi är många med samma lyxproblem, man hittar så mycket nya böcker under tiden som listan bara växer. Dock ska jag inte klaga med mina 22 böcker i hyllan och 84 på listan 😉 Det är ju ingenting i jämförelse!

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Det värsta av allt är att om jag kollar på min lista på Goodreads, så har jag 54 där jag vill läsa (visserligen överlappar det med ett par böcker jag har) och sedan har jag en separat lista med alla tips man får under jerkor och dylikt…

 11. bloggbohemen skriver:

  Jag märker att mina tjugo – tjugofem oläst böcker är ett mycket litet antal jämfört med många bokbloggare och ändå tycker jag att det är lite för många …

 12. Sara Pepparkaka skriver:

  Bokhandeln är helt klart inte ett ställe där man ska blanda in matematik. Det tycker jag!

 13. Henrik Johansson skriver:

  Ändå imponerande att du håller räkningen på exakt hur många olästa du har!

 14. [Anna] skriver:

  Yes någon mer som har mer än 50 böcker bland sina olästa 🙂 Har oxå samma problem med att få ihop det, köper oftast dubbelt så många böcker än vad jag läser per månad! 🙁 Men Igår löste jag en del av problemet genom att köpa en till bokhylla men nu är det fullt i vardagsrummet, behöver nog bygga i den oinredda delen av huset 🙂

 15. Chicken skriver:

  SV: Ja John Stienbeck är en föfattare är en favorit! Ska öckså försöka mig på Vargas Llosa i år. Och kanske Yan nästa år.
  Jag tycker om de nya pristagare också, Harold Pinter jag gillat i många år, även innan nobel priset. Å andra sidan finns det Herta Möller som är verkligen jobbig.

  Efter allt tjat, så har avslutat den (Windup girl)– den var bra i slutändan, jag rekomenderar. 🙂

 16. Skönt att slippa oroa sig för att plötsligt stå utan böcker! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.