Love Happens

Bildkälla: Discshop.

Regissör: Brandon Camp
Manus: Brandon Camp och Mike Thompson
Skådespelare: Jennifer Aniston, Aaron 
Eckhart, Dan Fogler, Judy Greer
Produktionsår: 2009
Längd: 109 minuter

Utgått ur sortimentet.

Efter att hans fru har dött i en bilolycka har doktor Burke Ryan skrivit en framgångsrik självhjälpsbok om sorgebearbetning. För första gången sedan hennes bortgång är han tillbaka i hennes hemstad Seattle. Där ska han hålla i en workshop för sörjande. Av en slump möter han floristen Eloise, som är den första kvinna han fattar intresse för. Hon avvisar först hans försök att bjuda ut henne, men går till sist med på att ha middag med honom. Ju mer de lär känna varandra, desto mer står det klart att Burke kanske inte har kommit över sin frus död så väl som en skulle kunna hoppas.

Love Happens är en sådan där film där jag halkade in på ett bananskal när den gick på tv. Den fångade hela familjen i ett grepp så att vi var tvungna att se klart den. Det är ett stycke klassisk romans, som inte bjuder på några överraskningar. Kompetent foto, hyfsat manus, spelar precis rätt på hjärtsträngarna så att jag faktiskt har nära till gråten i slutet av filmen. En trevlig film, helt enkelt.

Men det är alltid lite trist när huvudrollsinnehavarna i en rulle är de sämsta skådespelarna, såsom är fallet i Love Happens. Jennifer Aniston gör visserligen vad hon kan med en ganska typisk roll, men Aaron Eckhart känns mest stel och tråkig. Dan Fogler, som spelar Burkes manager, är däremot redigt underhållande. Men framförallt är det John Carroll Lynch som Walter, en man som har förlorat sin son, som stjäl showen.

Love Happens är en trevlig film att slå ihjäl en kväll med, men lämnar inga bestående intryck.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.