Love Hard

Love Hard

Regissör: Hernán Jiménez
Manusförfattare: Daniel Mackey och Rebecca Ewing
Skådespelare: Nina Dobrev, Jimmy O. Yang, Darren Barnet
Produktionsår: 2021
Längd: 104 minuter

Natalie Bauer har ingen tur i kärlek. Det känns som om hon har träffat varenda man som Los Angeles har att erbjuda och de har alla varit svin. Men hon har förmått vända sin otur till framgång genom att skrivna ned sina dråpliga dejtingäventyr i en tidningsspalt. Nu har hon träffat Josh, som bor på östkusten. Han är charmig och förstår henne. Ärligt talat är han långt ifrån dum att se på. Hon faller hårt för honom och bestämmer sig för att överraska honom till jul. Mötet blir inte alls som tänkt. Det visar sig att Josh inte är den han har utgett sig för att vara. Men Natalie låter sig övertalas att låtsas vara hans flickvän över julen, om han hjälper henne finna kärleken…

Love Hard är en av Netflix många, många julfilmer som släpptes förra året. Då hann jag aldrig med den, trots en hel del lovord från människor jag litar på. Därför fick det lov att bli årets första julfilm. Ett beslut jag knappast ångrade.

Det man först måste ha klart för sig är att Love Hard verkligenär en julfilm. Det är alltså lättsamt, mysigt och underhållande utan att det kräver alltför mycket mental ansträngning. Med andra ord: precis vad som behövs under denna hektiska tid på året. Visst kan humorn ibland kännas lite tveksam, såsom när Natalie råkar få i sig kiwifrukt och sväller upp i ansiktet. Men på det stora hela är detta en mycket charmig film.

Jimmy O. Yang, som spelar Josh, är väl lite otippad som kärleksintresse i denna typ av sammanhang, men han gör en mycket fin insats. Han och Nina Dobrev (Nathalie) har fin kemi. De lyckas förmedla budskapet i Love Hard kring vikten av att vara ärlig, oavsett om man ljuger om sitt utseende eller om sin personlighet för att fånga någon. Harry Shum Jr. har en liten roll i filmen som Josh odräglige och uppmärksamhetstörstande storebror, men lyckas få mig att skratta flera gånger.

Love Hard är en perfekt julfilm att inleda den här tiden med. Den är varm, charmig och lättsmält. Precis som det ska vara.

Betyg 4: Gillade den verkligen.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.